De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Postbank Vakantiegeld]
[Eurocard Mastercard]
[CMG]
[World OnLine]
[KPN Zomerweken]
[Belastingdienst]
[Dell]
[Wanadoo]
[Tele 2]
[BOL, voor al uw boeken]
[Oce]

Dochters gooien erfenis van moeder weg

Van onze correspondent - ENSCHEDE, zaterdag

Door de opruimwoede van haar dochters heeft een moeder uit Enschede haar zorgvuldig in een kussen bijeen gespaarde erfenis van ƒ15.000 tussen de lompen zien belanden.

Terwijl de moeder een paar dagen met vakantie was, besloten de kinderen haar huis eens fiks onder handen te nemen. Alle afgedankte goederen werden in vuilniszakken gepropt en naar de kringloopwinkel Het Goed gebracht.

Eenmaal thuisgekomen raakte de moeder echter totaal in paniek toen ze ontdekte dat ook haar kussen was verdwenen. Zonder te vertellen over haar nalatenschap, verklaarde ze dusdanig aan het stukje textiel te zijn gehecht dat ze het koste wat het kost terugwilde. De meisjes keerden daarop terug naar de kringloopwinkel, maar te midden van in totaal zes ton aan vuilniszakken was er geen zoeken aan.

"Hun moeder had nog een lapje van de stof waarvan het kussen was gemaakt", aldus assistent-bedrijfsleidster M. Verhagen. "We hebben daarop onze medewerkers gevraagd goed op te letten wanneer het kussen op zou duiken."

Toen dat inderdaad gebeurde, ontdekte een collega-bedrijfsleidster vervolgens de opgerolde bankbiljetten in het kussen. "We hebben toen meteen de politie ingelicht." Nadat onderzoek leerde dat het geld van de moeder was kreeg zij haar toekomstige erfenis terug. Overigens telt het gezin tien kinderen die het bedrag moeten delen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.