De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] ReiswereldDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
12 juni 1999

 


[Postbank Vakantiegeld]
[Belastingdienst]
[BOL, voor al uw boeken]
[Tele 2]
[World OnLine]
[Wanadoo]
[CMG]
[Dell]
[Eurocard Mastercard]
[KPN Zomerweken]
[Oce]

Castricum vindt
'happy hour'
bron alle kwaad'

CASTRICUM, zaterdag

Castricum wil in de strijd tegen de voortdurende overlast in het uitgaansleven het zogenoemde 'happy hour' gaan verbieden. Tijdens happy hour kosten de drankjes de helft van de prijs of krijgt men er twee voor de prijs van een. Volgens de gemeente zijn de uurtjes met goedkope drank de bron van het kwaad dat het duindorp nu al zo lang teistert.

Met de maatregel gaat Castricum voor de zoveelste maal in twee jaar de strijd aan met uitgaande jongeren die onrust en problemen in de Noord-Hollandse gemeente veroorzaken.

Nadat in de zomer van 1997 zo'n 200 stappende jongeren een trein volledig sloopten, weigerde de NS korte tijd op zaterdagavond na middernacht in Castricum treinen te laten stoppen.

Volgens de NS behoort de vernielzucht nog steeds niet tot het verleden. Daarom mogen sinds twee weken in Castricum op zaterdag na 22.39 uur geen jongeren meer instappen.

Het Castricums Horeca Verbond (CHV) hekelt de beschuldigingen van NS en gemeente en is fel tegen afschaffing van het happy hour. Volgens het CHV hebben zich de afgelopen twee jaar geen overmatige problemen met jongeren voorgedaan waarbij alcohol een rol speelde. (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.