De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[Jaarverslag Service]
[Prive Roddelbox]
[Quicklink]
[V & L informatica]
[Matchbank]

Schaling vertrekt bij TVN

Van onze volleybalmedewerker - BUNNIK, vrijdag

De voorzitter houdt er mee op, maar hij laat een uitstekend functionerend topsportbedrijf achter. Dat was de boodschap die Paul Schaling, de man die TopVolleybal Nederland (TVN) sinds 1995 leidde, bij zijn vertrek nog even kwijt wilde. Schaling was het gekijf in het bestuur beu en voelde zich door zijn conflict met medebestuurder Herman van Zwieten beschadigd.

"Mijn enige zorg is dat Van Zwieten-achtigen de macht overnemen", liet Schaling nog even weten. En daarom heeft hij André Hengeveld, de enige met wie hij in het vierkoppige bestuur goed overweg kon, gevraagd om zijn rol als voorzitter over te nemen. Van Zwieten en Frits Suèr, de twee andere bestuursleden, waren daarover niet geraadpleegd. "In de statuten staat duidelijk dat het bestuur de voorzitter kiest", reageert Van Zwieten. "Nee, ik ben zeker niet teleurgesteld. Al eerder heb ik laten weten dat het best maar kan opstappen."

Hengeveld kan dus niets anders doen dan met de twee overgebleven bestuurders om de tafel gaan zitten. Duidelijk is dat hij de dubbelrol van Van Zwieten (TVN-bestuurslid en NeVoBo-voorzitter) niet meer ziet zitten. "Als de NeVoBo dat niet wil veranderen, stap ik ook op", zegt Hengeveld. Van Zwieten is niet bang: "Er zijn genoeg mensen te vinden die dit werk willen doen."

In ieder geval is de rol van de omstreden Schaling binnen de volleybalwereld uitgespeeld. Hij leidde het topsportbedrijf met straffe hand en maakte dank zij zijn beroemde driftbuiten niet louter vrienden. Maar zijn aanpak was succesvol. De topvolleyballers kunnen nu professioneel werken, al blijft de financiële basis wankel. Onder het bewind van Schaling veroverden de nationale teams twee Europese titels en Olympisch goud.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.