De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Quicklink]
[Matchbank]
[Jaarverslag Service]

Vrijstelling Heerenveen

Van onze sportcorrespondent - HEERENVEEN, vrijdag

Heerenveen hoeft geen poulewedstrijden in het toernooi om de Amstel Cup te spelen. Het vrijstellingsverzoek van de Friese club is gehonoreerd door de KNVB. Heerenveen neemt deel aan de Intertoto Cup, waarvan de wedstrijddata samen vallen samen met die van het speelschema van de Amstel Cup. Aanvankelijk was Heerenveen veroordeeld tot het spelen van voorrondes in het nationaal bekertoernooi omdat de club in de competitie niet bij de eerste zes eindigde.

De UEFA hanteert voor de Intertoto een plaatsingslijst. Als de nummer 7 van Nederland is Heerenveen vrijgesteld van de eerste en tweede ronde. De eerste wedstrijd spelen de Friezen in de derde ronde op 17 juli thuis tegen een club uit Wit Rusland, Tsjechië of Zweden. De return is op 24 juli. In de Intertoto kan Heerenveen plaatsing voor het UEFA-Cuptoernooi verdienen.

* Paul Bosvelt heeft zijn contract bij Feyenoord opengebroken en verlengd tot de zomer van 2002. De verbintenis van de middenvelder van de Rotterdamse landskampioen, die ook in de belangstelling van Derby County stond, liep aanvankelijk tot en met volgend seizoen. Bosvelt speelt al twee jaar bij Feyenoord en stond daarvoor bij Go Ahead Eagles en FC Twente onder contract. Feyenoord opent het seizoen met een oefenwedstrijd tegen Aston Villa. Het vriendschappelijke duel staat voor zaterdag 31 juli op het programma.

* TOP Oss heeft Jan Peters opgenomen in de technische staf. De oud-international gaat trainer Lex Schoenmaker assisteren bij de club uit de Toto Divisie. Ook krijgt hij het tweede team onder zijn hoede. Peters was actief als scout bij TOP Oss.

* Erwin Koeman is één van de 27 geslaagden voor de cursus Trainer Coach 1. Koeman, die vorige maand aan de technische staf van PSV werd toegevoegd, mag met zijn nieuwe diploma alle amateurclubs trainen. Wil hij de eindverantwoording over een eerste elftal van een profclub dragen, moet hij ook nog het diploma Coach betaald voetbal in zijn bezit hebben. Naast Koeman mogen onder meer Jos van Eck, Roland Vroomans, Raymond Libregts, Jurgen Streppel en John Lammers binnenkort hun diploma Trainer Coach 1 afhalen.

* Eerstedivisionist Telstar heeft rechterspits Anthony Allen Berghahn (22) voor drie seizoenen vastgelegd. De aanvaller stond het afgelopen seizoen al geregeld in de basis.

* De Europese Unie is teleurgesteld dat de Europese Voetbalbond (UEFA) nog steeds Joegoslavië niet geheel boycot. Tot nu toe heeft de UEFA het land alleen uitgesloten van deelname aan de Intertoto-competitie. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU drongen gisteren in Brussel opnieuw aan op een totale sportboycot van Joegoslavië. Ze wezen daarbij de beschuldigende vinger met name naar de UEFA. De voetbalbond heeft nog niet besloten of Joegoslavische teams welkom zijn bij de twee Europa-Cuptoernooien. Het nationale elftal van Joegoslavië mag wel meedoen aan de kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar in Nederland en België.

* Deportivo Cali heeft de eerste wedstrijd van de finale van de Zuid-Amerikaanse Libertadores Cup gewonnen. De Colombianen versloegen voor 36.000 toeschouwers hun Braziliaanse tegenstander Palmeiras met 1-0. Het doelpunt kwam in de 42e minuut op naam van Bonilla.

* Servette is woensdag voor de zeventiende keer kampioen van Zwitserland geworden. Na de 5-2 overwinning op concurrent Lausanne Sports heeft de club uit Genève op de laatste speeldag de titel veilig gesteld. Grasshoppers mag zich vice-kampioen noemen en Lausanne Sports moet na de nederlaag genoegen nemen met een derde eindklassering.

* Sparta zit nog vier jaar vast aan het contract met hoofdsponsor De Goudse Verzekeringen. Dit is de uitspraak van de president van de Rotterdamse rechtbank in een kort geding dat de voornaamste geldschieter tegen de club uit Spangen had aangespannen. De hoofdsponsor van Sparta maakte de gang naar de rechter omdat Sparta het sponsorcontract wilde ontbinden.

* Real Madrid heeft de onderhandelingen geopend om de Franse aanvaller Nicolas Anelka over te nemen van Arsenal. De Engelse club van Bergkamp en Overmars zegt er alles aan te doen de spits te behouden. Anelka voelt veel voor een overgang naar Spanje. "Ik zou verbaasd zijn wanneer ik volgend jaar nog voor Arsenal speel", zei de spits van de nummer twee van Engeland.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.