De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eurokandidate Anke uit de
kleren bij uitverkiezing

door Anita Zijlstra - ANTWERPEN, vrijdag

Om de kiezers duidelijk te maken dat ze haar beloftes waarmaakt, heeft de Belgische Anke Vandermeersch (26) aangekondigd uit de kleren te gaan als ze genoeg voorkeurstemmen bij de ophanden zijnde verkiezingen voor het Europese parlement haalt. De voormalige Miss België en omstreden advocate doet deze onthullende verkiezingsbelofte op de website van de Playboy.

De kiezers reageren overwegend positief op haar ludieke actie, weet Anke Vandermeersch, die dertiende op de Europese lijst van de VLD staat. "Ach, dat lijkt laag. Maar 100.000 tot 200.000 stemmen is meer dan genoeg", klinkt het optimistisch.

Haar partij heeft geen goed woord over voor haar spraakmakende verkiezingsstunt. "Ik laat een dolle griet niet alles kapot maken wat we jarenlang hebben opgebouwd!" zo briest het liberale boegbeeld Ward Beysen in de Vlaamse pers.

"Als jonge kandidate die voor de eerste keer op een lijst staat, moet je wel iets origineels verzinnen om op te vallen", licht Anke Vandermeersch haar besluit toe. "Als ik straks daadwerkelijk naakt voor Playboy poseer, weten de mensen meteen dat ze mij ook in de politiek serieus kunnen nemen. Belofte maakt immers schuld."

De jonge advocate haalde vorig jaar de voorpagina's omdat ze vanwege een interview in de blondjes-special van het blad Kwik werd geschorst. Paleizen van Justitie en gevangenissen bleven drie maanden lang verboden terrein voor haar.

Gedreven als ze is, stapte Anke Vandermeersch, wellicht zoals altijd gehuld in minirok, uiteindelijk naar het Europese Hof, dat de zaak nog steeds in behandeling heeft.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.