De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
4 juni 1999

 


[Oce]
[ING MKB Milieu campagne]
[Eurocard Mastercard]
[Belastingdienst]
[Postbank Vakantiegeld]
[KPN Zomerweken]
[CMG]
[Wanadoo]
[World OnLine]
[BOL, voor al uw boeken]

Ober drogeerde
vrouw voor seks

door Joan van den Dungen - DEN BOSCH, vrijdag

Na gedrogeerd te zijn met de stof GHB, deed de Eindhovense Ursula E. dingen in bed die zij eigenlijk verafschuwde. Ober William van den H. (27), die het spul toegediend had, ging volgens haar als een beest te keer, tot bloedens toe, zonder dat zij zich wilde of kon verzetten.

Tegen de 27-jarige Eindhovense ober werd gisteren voor de Bossche rechtbank drie jaar celstraf geëist wegens verkrachting van een vrouw in onmachtige toestand en ook handel in drugs. De man diende zijn slachtoffer de stof GHB (Gamma Hydroxy Boterzuur), dat seksuele lusten zou stimuleren, toe. Maar volgens justitie is dit een levensgevaarlijk narcosemiddel waarmee zelfs olifanten geveld kunnen worden.

Remmingen

"Ik weet nog precies wat er is gebeurd", verklaarde het slachtoffer bij de rechter-commissaris. "Geestelijk was ik vrijwel afwezig. Ik kende totaal geen remmingen meer. We hadden langdurig anale en orale sex. Zoiets zou ik anders nooit gedaan hebben. Ik lag erbij en ik keek ernaar." Pas de volgende dag ontwaakte Ursula uit haar roes.

Van den H. ontmoette zijn slachtoffer in juni vorig jaar in een café in Den Bosch. Het tweetal maakte een afspraakje en ging samen stappen in de Amsterdamse discotheek Cool Down waar de Eindhovenaar ober was.

Volgens de vrouw had de ober haar nooit op het gevaar van de drug gewezen. Het tweetal bezocht in oktober de Darkroom in de Amsterdamse 'Catacomben'. Ook daar kreeg Ursula de stof GHB toegediend en volgden seksuele uitspattingen. "Achteraf schaam ik me dood", verklaarde Ursula. "Het spul doet iets met je geest, zodanig dat je je niet meer kunt verweren."

Na maandenlang door de politie geobserveerd te zijn werd de Eindhovenaar op 22 februari gearresteerd. Huiszoeking leverde een grote partij flesjes GHB en andere drugs op.

Coma

Volgens officier van justitie mr. J. Pieters, tevens hoofd van de landelijke Unit Synthetische Drugs, wist de verdachte maar al te goed dat het spul zo link is, dat je ervan in coma kunt raken. "Andere drugs liet hij ook regelmatig testen bij Novadic", wist de officier. "Een medewerker had hem in januari al op het gevaar van GHB gewezen."

De verdachte gaf toe het spul verstrekt te hebben en bekende ook de ruwe seks. "Ik wist niet dat GHB zo schadelijk was", beweerde hij. "We vonden het beiden zeer prettig in de Catacomben. Ursula wilde zo weer terug. Ze had zelfs een speciaal pakje laten maken voor de tweede keer."

De advocaat van de Eindhovenaar, mr. H. van Dijk, vond niet bewezen dat de stof zo gevaarlijk is. Hij pleitte voor vrijspraak.

Uitspraak 17 juni






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.