De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Jaarverslag Service]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]

Politie vindt
doping bij Lavelot

PARIJS, dinsdag

De producten die de politie bij advocaat Bertrand Lavelot in beslag heeft genomen zijn anabolen en corticosteroïden. Dit blijkt volgens de Franse krant l'Equipe uit de eerste analyse van de middelen, waarmee Frank Vandenbroucke zou zijn behandeld.

Lavelot, wiens vrouw apotheker is, wordt samen met paardenhandelaar Bernard Sainz verdacht van handel in doping. De Franse dopingbrigade deed op 7 mei invallen in het huis en kantoor van Lavelot. Sainz, bijgenaamd 'Dr. Mabuse', had zijn bureau bij de raadsman.

Andere flesjes bevatten plantaardige extracten waarvan de samenstelling nog niet is bepaald. In de gevonden spuiten zijn sporen van testosteron aangetroffen. Sainz beweert alleen met homeopathische middelen te werken. Onder anderen de Belgische renner Frank Vandenbroucke liet zich door Sainz met producten inspuiten. Vandenbroucke zegt niet te weten welke middelen het precies waren, maar heeft hij er nu wel zijn twijfels over.

De Franse jusititie heeft Lavelot en Sainz op 9 mei al in staat van beschuldiging gesteld. Ze worden vervolgd voor inbreuken op de wetgeving voor gevaarlijke substanties en de wet op doping. Sainz wordt ook beschuldigd van het onwettig uitoefenen van de geneeskunde.

Lavelot werkt als advocaat voor een groot aantal renners. De Fransman stond ook TVM bij toen Cees Priem en Jan Moors vastzaten in Frankrijk.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.