De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Jaarverslag Service]

Live-voetbal 's middags op TV

Van onze Telesportredactie - ZEIST, dinsdag

Als het aan een aantal commerciële televisie-zenders ligt, zullen er in toekomst ook op de zaterdag -en zondagmiddag rechtstreekse televisie-uitzendingen plaatsvinden van wedstrijden uit het betaalde voetbal. Hiermee wordt dan afgestapt van de al jaren lang bestaande afspraak van het niet uitzenden voor zes uur in de avond van rechtstreekse duels.

Woordvoerder van de KNVB Rob de Leede: "Wanneer dit inderdaad doorgaat kan het rampzalige gevolgen hebben voor het amateurvoetbal. De Europese Commissie heeft geen bezwaar en wil het binnekort vrij geven. Maar voorlopig is het nog niet zo ver. Zowel de sectie amateur- als betaald voetbal zitten wat dat betreft op één lijn. Ze willen het zo lang mogelijk voorkomen. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de gevolgen van het opgeven van die overeenkomst. Zo'n onderzoek is er al vijf jaar geleden geweest, toen bleek dat 38 procent van de voetballers zou stoppen als er op zaterdag- of zondagmiddag een voetbalwedstrijd wordt uitgezonden. Maar de grootste klappen krijg je bij de bestuurs- en kaderleden van een club. Ieder weekeinde zijn ruim 100.000 vrijwilligers actief en het percentage dat het dan voor gezien houdt was volgens het rapport van toen nog veel groter. We willen eerst even de resultaten van nu afwachten. De uitslag is binnen twee weken bekend".

De Leede verder: "Gelukkig vinden de UEFA en nog een aantal landen dat er van de middag af moet worden gebleven. Dus ook van die kant is er steun. Van de commerciële televisie zenders doet op dit moment Canal+ het moeilijkst. Dat wil het doorzetten en daarmee ook een proefproces uitlokken. Ik kan wel zeggen dat het op dit moment een heet item is."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.