De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Jaarverslag Service]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw  boeken]

Willem II ziet sterretjes

TILBURG, dinsdag

Tilburg is nu al helemaal in de ban van de Champions League. Voor aanvang van het duel tegen Twente klonk de hymne van de miljoenencompetitie alvast door het uitverkochte stadion, en overal in de stad hangen de vlaggen van de Champions League met het bekende sterretjeslogo. Maar het waren vooral de elf spelers van Willem II die sterretjes zagen, want FC Twente speelde de thuisploeg helemaal weg en won het duel om niets met 1-2.

De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Sami Hyypiä. De Finse verdediger, volgend jaar in dienst van Liverpool, nam drie minuten voor het einde afscheid. In het restant trokken de bezoekers het duel naar zich toe: eerst maakte Vennegoor of Hesselink gelijk, in blessuretijd benutte Bosman een strafschop. Niet dat die goals iets te maken hadden met de wissel van Hyypiä, ook daarvoor was het een dit seizoen zelden vertoonde chaos in de Tilburgse defensie.

De nederlaag was een smetje op een verder perfecte tweede seizoenshelft. Tot zondag won het team van Adriaanse dertien van de veertien duels, alleen bij degradant NAC speelde het gelijk. Basis was de ijzersterke verdediging. Die incasseerde na de winterstop slechts elf treffers, het minste aantal van de eredivisie. Gevoegd bij de scorende kwaliteiten van Bombarda (17 goals) en de briljante ingevingen van Ramzi en Galasek bleek het een dodelijke combinatie. Willem II klom van de elfde plaats naar de tweede.

Terecht werd het succes van de club later uitgebreid in het centrum van de stad gevierd.


Willem II - FC Twente 1-2 (1-0). 33. Ceesay 1-0, 90. Vennegoor of Hesselink 1-1, 90. Bosman 1-2 (strafschop). Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 14.800.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.