De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Prive Roddelbox]
[BOL, voor al uw  boeken]
[V & L informatica]
[Jaarverslag Service]

Sparta maakt zich op voor nacompetitie

Van onze sportcorrespondent - HEERENVEEN, dinsdag

Heerenveen gunde Sparta van harte een herkansing in de nacompetitie. "Zo, dit hebben jullie overleefd! De rest gaat heus ook wel goed", voorspelde de breedgrijnzende voorzitter Riemer van der Velden. "Jullie redden het zeker in de nacompetitie", was oud-speler Gerard de Nooijer al even optimistisch over het aanblijven van de Rotterdammers in de hoogste afdeling.

Dank zij de 0-0 in Friesland eindigde Sparta als voorlaatste en belandde in de minder gevreesde poule met FC Groningen, Helmond Sport en Excelsior. "Groningen mist belangrijke jongens. Helmond Sport doet voor het eerst mee. In feite geldt dat ook voor het huidige team van Excelsior", schatte Sparta's trainer Jan Everse groep B absoluut zwakker in dan het kwartet met Emmen en FC Zwolle.

Sparta mag donderdag bovendien op het eigen verbouwde Spangen de play-offs openen tegen de voornaamste concurrent FC Groningen. "Zoals we nu lopen te voetballen, heb ik er alle vertrouwen in", zei Everse opgelucht. "Wij zijn eindelijk een elftal. Dat heeft te lang ontbroken", constateerde linksback Dave van der Meer. "Maar het worden wel zes finales. We wandelen echt niet even door de nacompetitie", waakte Everse voor een al te voorbarige euforie.

In zijn laatste twee wedstrijden trof het diepgezonken Sparta uitgespeelde en uitgebluste opponenten. Na Fortuna Sittard had ook Heerenveen de competitie al afgesloten. Trainer Foppe de Haan had zijn jongste talenten afgevaardigd naar het Euro-toernooi in Groningen en moest zich behelpen met de door hem al afgedankte oude garde.

Sparta vocht meer tegen zijn eigen nervositeit dan tegen het ongevaarlijke Heerenveen. Met 0-0 zou het immers al ontsnappen aan directe degradatie. Voor alle zekerheid hielden 'spionnen' bij de duels van RKC en NAC de Rotterdamse technische staf zo actueel mogelijk op de hoogte.

In Heerenveen kreeg Sparta vijf ideale kansen tegen één van de thuisclub. Bibberend van de zenuwen raakten Ferguson en Van der Meer de paal. Tot opluchting van alle aanhangers uit Rotterdam, ketste de kopbal van Constantinovici af op de lat. "Ik heb verhalen gelezen dat we al gedegradeerd waren. De club heeft zich gelukkig nooit bij neergelegd", aldus Everse, die Sparta wel nog veilig door de na-competitie moet loodsen.


SC Heerenveen - Sparta 0-0. Scheidsrechter: Temmink. Toeschouwers: 13.900.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.