[V & L informatica]
[Jaarverslag Service]

Cambuur geeft zege weg

DOETINCHEM, dinsdag

Cambuur Leeuwarden heeft verzuimd de competitie op het hoogste niveau met een overwinning af te sluiten. De Friese ploeg koesterde bij De Graafschap na een uur een voorsprong van 0-2. Het team van trainer Gert Kruys waande zich evenwel iets te vroeg winnaar en liet de 'Superboeren' alsnog terugkomen tot 2-2.

Na een half uur opende Levtsjenko uit een hoekschop de score. Vijf minuten na de rust verdubbelde Abma de marge. Godee verkleinde uit een strafschop de achterstand in de 66e minuut, waarna invaller Nok een kwartier voor tijd de gelijkmaker scoorde.

De Graafschap eindigde door de dertiende remise op de dertiende plaats. Cambuur, dat vorig seizoen promoveerde naar de KPN Telecompetitie, kwam uit op de vijftiende plaats, net boven de rode streep.

De Graafschap - Cambuur 2-2 (0-1). 33. Levtsjenko 0-1, 50. Abma 0-2, 66. Godee 1-2 (strafschop), 75. Nok 2-2. Scheidsrechter: Vink. Toeschouwers: 7250. Gele kaart: Berhalter, Ferrier (Cambuur).