De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Jaarverslag Service]
[BOL, voor al uw  boeken]

CBV schorst Adriaanse

Van onze speciale verslaggeefster - AALSMEER, dinsdag

De ruzie tussen de Belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en Co Adriaanse is gisteren tot uitbarsting gekomen. Na z'n uitlatingen over Frank Rijkaard ('beunhaas') en PSV-voorzitter Harry van Raaij ('sprekende lampenkap') wilde de CBV dat Adriaanse voor zondagavond publiekelijk z'n excuses zou maken. Toen dit niet gebeurde schorste de CBV het ex-bestuurslid, waardoor de trainer van Willem II geen gebruik kan maken van de diensten van de vereniging.

Na het bekend worden van de schorsing weigerde Adriaanse gisteren naar het spelersgala in Aalsmeer te komen voor de verkiezing 'trainer van het seizoen'. Willem II-voorzitter Jan Vullings: "Hij wil niets meer te maken hebben met de CBV, die de prijs uitdelen." Adriaanse was de zekere winnaar, maar werd nu in de eindverkiezing door de spelers voorbij gestreefd door Leo Beenhakker van Feyenoord.

CBV-voorzitter Jan Reker ontkende de nominatie van Adriaanse te hebben ingetrokken: "We vellen geen oordeel over z'n vakmanschap. Zijn uitspraken gaan echter alle perken te buiten. In een brief en twee persoonlijke gesprekken hebben we hem gevraagd z'n excuses aan te bieden. Toen hij dit niet deed, volgde de schorsing."

Volgens Vullings heeft Adriaanse voor de radio gezegd dat zijn woorden niet juist zijn geformuleerd. Reker: "En vervolgens gezegd dat Rijkaard over een flutdiploma beschikt. Zo blijft de hetze. Hij moet stoppen met negatieve uitlatingen over anderen."

• Harry van der Laan, de topscorer van de Toto Divisie, was evenmin aanwezig in Aalsmeer. Toch won hij de titel beste speler van de Toto Divisie. FC Den Bosch-trainer Martin Koopman nam de prijs in ontvangst voor z'n topschutter. Ruud van Nistelrooy werd door z'n collega's gekozen als beste speler van 1998/1999, Mark van Bommel als beste talent, Jurek Dudek als beste doelman en Willem II als beste club.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.