De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Jaarverslag Service]
[V & L informatica]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]

Breda Schultz wint bij
rentree slechts één set

Van onze speciale verslaggever - PARIJS, dinsdag

Zij had zich er zoveel van voorgesteld. Na een jaar gedwongen afwezigheid, waarin zij een hernia-operatie onderging, stond Brenda Schultz te popelen om zich andermaal te meten met de beste tennissters. Maar de herstart, gepland begin mei in Rome maar uitgevoerd in Parijs tijdens de Franse Open, verliep verre van vlekkeloos. Schultz moest na een hoopgevend begin (6-3) de eer laten aan Alicia Molik, een achttienjarig talentje uit Australië (3-6, 2-6).

Van tevoren had zij reeds verkondigd niet wakker te liggen van een paar nederlagen. "Ik ben blij dat ik pijnvrij ben en dat ik alle bewegingen weer durf te maken. Ik zal echt niet meteen weer op mijn oude niveau spelen, maar ik voel dat het met de dag beter gaat. Een rentree op een Grand Slam is misschien niet ideaal. Aan de andere kant kun je in de eerste ronde iemand treffen als Molik. Dat meisje kan goed tennissen, maar ik werd niet van de baan geveegd", meende Schultz.

Dat gebeurde ook niet, maar de nederlaag was uiteindelijk onafwendbaar. Brenda Schultz heeft van de WTA (Vrouwen Tennis Associatie) een beschermde 'ranking' op plaats 31 gekregen. Zij kan daardoor, zonder kwalificatie te hoeven spelen, in acht toernooien uitkomen. Bij de komende Grand Slams is ze echter afhankelijk van wild-cards. "De beschermende reglementen gelden slechts voor één Grand-Slamtoernooi. Daardoor moet ik voor Wimbledon hopen op de gulheid van de organisatie."

Richard Krajicek, getooid in een knalrood shirt, kende geen problemen in de eerste ronde. Alleen in de eerste set moest hij op 3-5 drie setpoints wegwerken. Toen hij dat voor elkaar had gebokst en vervolgens de tiebreak en de eerste set naar zich toetrok was het verzet van Jan Michael Gambill gebroken. De Amerikaan sprokkelde in het verdere verloop nog vijf games bij elkaar: 7-6, 6-3, 6-2.

Krajicek mag in de tweede ronde aantreden tegen Vince Spadea, een landgenoot van Gambill, die evenwel op gravel een stuk lastiger te bespelen is. "Ik zie wel hoe het loopt. Ik bekijk het van ronde tot ronde", meldde het servicekanon.

Daarover hoeft Amanda Hopmans niet na te denken. Bij haar Grand-Slamdebuut had ze de vervelende taak als speelbal te fungeren voor niemand minder dan Martina Hingis. De Zwitserse nummer één van de wereld had zichzelf ingesteld op een tegenstander, die de ballen weinig vaart zou geven, waardoor zij elk punt zelf zou moeten maken. Dat klopte als een bus. Hingis versloeg zich vaker dan tevoren was voorspeld en moest Hopmans, die de confrontatie was meegevallen, liefst vijf games gunnen: 6-1, 6-4.

Zover kwam Miriam Oremans niet. Die bleef tegen Chanda Rubin op een schamele drie games steken. Zij verloor er acht op rij alvorens de eer te redden: 0-6, 3-6. Kristie Boogert ontdeed zich op professionele wijze van de Hongaarse Annamaria Foldenyi, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Boogert zegevierde simpel: 6-1, 6-4.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.