De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Jaarverslag Service]
[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]

Neptunus pakt koppositie

Van onze honkbalmedewerker - AMSTERDAM, dinsdag

Het pinksterweekeinde betekende dat de honkbalploegen in de Start Baseball League driemaal in actie moesten komen. Voor Door Training Neptunus, Minolta Pioniers en NTNT ADO werd dat een succesvol weekeinde, want dit trio pakte de volle winst. Het leverde Neptunus de leiderspositie, want de Rotterdammers rekenden af met naaste concurrent Mr. Cocker HCAW. Zaterdag werd 6-2, zondag 8-13 en gisteren 2-3 in tien innings.

Zaterdagavond werd Neptunus-tweede honkman Bob van Aalen de eerste speler in de geschiedenis die 600 wedstrijden voor een ploeg in de hoogste afdeling heeft gespeeld. Bij HCAW keerde dit weekeinde Glenn Romney weer in de ploeg terug. Eind april was die naar Amerika vertrokken om te proberen via een try-out een professioneel contract te bemachtigen. Zijn terugkeer duidt erop dat die opzet mislukt is.

De Pioniers-werpers moesten aan de slagploeg van Finish Profiles Expos de nodige honkslagen toestaan, maar de Amsterdammers lieten (opnieuw) teveel lopers op de honken achter. Pioniers zegevierde met 8-7, 7-17 en 11-6 en dat was voor Pioniers voldoende om op te klimmen naar een tweede plaats. ADO hield RCH Cementbouw in bedwang en won met 3-10, 13-3 en 9-11. Baseball Express Kinheim leek aanvankelijk ook een zegereeks van drie duels te boeken, maar verslikte zich gisteren in Vitron Tilburg. De Haarlemmers wonnen eerst met 2-11 en 10-0, maar verloor gisteren met 9-8. Behaenk Sparta/Feyenoord verslikte zich vrijdagavond eveneens in een Brabantse ploeg. Gambro Twins had geen ontzag voor werper Orlando Stewart en zag Anthony Hos de eerste door hem gegooide bal voor een homerun wegslaan. Met een 2-2 stand gooide Stewart twee wilde worpen, waarop Serge Artsen het derde en winnende punt voor de thuisploeg kon laten aantekenen. Zaterdag herstelde Sparta zich en won met 16-6. Gisteren werd het 2-10 in Rotterdams voordeel.

Stand: Neptunus 19-30, Pioniers 19-29, Kinheim 18-22, HCAW 19-22, Expos 19- 22, ADO 17-18, Sparta/Feyenoord 18-18, RCH 18-10, Twins 19-6, Tilburg 18-7.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.