De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[ABN AMRO]
[Autosite]
[Matchbank]
[BOL, voor al uw boeken]
[Libertel]
[ING MKB Milieu campagne]
[Jaarverslag Service]

P&O Nedlloyd krijgt
nog miljoenen van
Belgische fiscus

Van onze correspondent - BRUSSEL, dinsdag

De Belgische fiscus moet P&O Nedlloyd minstens ƒ26 miljoen terugbetalen aan onterecht geïnde 'zeevaartpolitierechten'. Ook North Sea Ferries krijgt geld terug, ongeveer ƒ6 miljoen. Dat heeft de rechtbank van Gent in hoger beroep bepaald.

De buitenlandse veerdiensten betaalden de Belgische staat tientallen jaren lang een bijdrage voor de zeevaartpolitie van ƒ4,50 per passagier. In 1993 stopten zij daarmee, omdat het naar hun zeggen niet paste in een Europa van vrij verkeer van goederen en diensten, en bovendien de Belgische concurrentie niet werd aangeslagen.

De gerechtelijke stappen van de Belgische fiscus tegen P&O en North Sea Ferries werkten als een boemerang. Niet alleen werden de betalingen als onrechtmatig bestempeld, de overheid werd ook nog eens opgedragen de betaalde retributie terug te storten. De bedragen kunnen nog aanzienlijk hoger uitvallen.

Brussel heeft aangekondigd tegen de uitspraak in cassatie te gaan.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.