De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Autosite]
[ING MKB Milieu campagne]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Libertel]
[Matchbank]
[Jaarverslag Service]

Inschrijving Exact
van start gegaan

Van een onzer redacteuren - AMSTERDAM, dinsdag

De emissieprijs van het softwarebedrijf Exact, dat onlangs aankondigde een notering aan de AEX te hebben aangevraagd, zal tussen de EUR21,50 (ƒ47,30) en EUR25 (ƒ55) per aandeel komen te liggen.

De inschrijving op de aandelen Exact start vandaag en zal lopen tot donderdag 3 juni. ABN Amro, Rothschild en Goldman Sachs International zullen als begeleiders optreden.

In totaal brengt Exact 3.558.430 aandelen naar de beurs waarvan er 1.833.130 worden herplaatst en 1.725.300 nieuw worden uitgegeven. Er is een greenshoe van maximaal 395.380 aandelen. Als de greenshoe wordt uitgeoefend belandt zo'n 17 procent van het aandelenkapitaal van Exact op de beurs.

Met de beursgang haalt het in Delf gevestigde softwarebedrijf, dat is gespecialiseerd in software voor het automatiseren van administratieve en financiële processen in het midden- en kleinbedrijf, tussen de ƒ168 en ƒ195 miljoen gulden binnen. Ruim de helft van dit bedrag zal naar de oprichters en het management vloeien.

Exact wil de opbrengst van de emissie gebruiken voor de financiering van toekomstige acquisities en algemene bedrijfsdoeleinden. Onlangs vertelde directeur en oprichter E. Hagens tegenover zijn personeel dat Exact een snelle groeistrategie wil volgen die het bedrijf wereldwijd op de kaart moet zetten. Het streven is hierbij door te dringen tot de wereldwijde top 5. Dit hoopt hij te bereiken door zo'n 25-tal overnames de komende tien jaar.

Op dit moment is Exact actief in meer dan 30 landen en er werken meer dan 1700 werknemers waarvan 900 buiten Nederland. Over 1998 werd een omzet van ƒ260 miljoen behaald. Over dit jaar is Hagens zeer optimistisch. Het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een groei van meer dan 30 procent behaald. Hagens sprak dan ook de verwachting uit dat de omzet over dit jaar rond de ƒ360 miljoen zal komen te liggen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.