De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Matchbank]
[Jaarverslag Service]
[Libertel]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[Autosite]
[ING MKB Milieu campagne]

Brits-Ierse bankenfusie

Van een onzer redacteuren - LONDEN, dinsdag

De Ierse Bank of Ireland en het Britse Alliance & Leicester zijn een miljardenfusie aangegaan. De banken, met noteringen in respectievelijk Dublin en Londen, hebben een gezamenlijke beurswaarde van 11,5 miljard pond sterling (ƒ38,4 miljard).

De fusie creëert een bank met vijfhonderd vestigingen in Groot-Brittannië en driehonderd in Ierland. De gezamenlijke totaalbalans van Bank of Ireland en Alliance & Leicester bedraagt ruim ƒ211,5 miljard. Daarmee worden ze de op zeven na grootste bank in Groot-Brittannië.

Bank of Ireland streeft door de fusie zijn nu nog grotere rivaal Allied Irish Banks voorbij. De Ieren krijgen het merendeel (55 procent) van de aandelen in handen. Dat komt overeen met de hogere beurswaarde (6,34 miljard pond sterling) van Bank of Ireland in vergelijking met Alliance & Leicester (5,08 miljard pond).


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.