De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[BOL, voor al uw  boeken]
[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Vluchtelingen ziek
door 'oud' voedsel

LONDEN, dinsdag

Naar schatting tweehonderd uit Kosovo afkomstige inwoners van het vluchtelingenkamp Librazhde in Albanië zijn met voedselvergiftiging opgenomen in een ziekenhuis, nadat zij zaterdag bedorven salami hadden gegeten.

Volgens de Britse tv-omroep BBC, die de zender Kosovo Albania Radio 21 aanhaalde, werden de vluchtelingen ziek doordat de houdbaarheidsdatum van de Oekraïense worst al elf jaar was verstreken.

Een Albanese arts verklaarde tegenover het radiostation dat vergiftiging door voedsel dat als humanitaire hulp wordt verstrekt, inmiddels een algemeen verschijnsel vormt.

Volgens de Albanese consumentenbond levert vooral ingeblikt voedsel een gevaar op. Van veel conserven blijkt de verpakking verroest of beschadigd. Vaak zijn op het etiket de ingrediënten en de uiterste houdbaarheidsdatum niet meer te lezen, of ze ontbreken. (Reuters)


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.