De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[ING MKB Milieu campagne]
[World OnLine]
[CMG]
[Jaarverslag Service]
[Eurotunnel]
[Gouden Gids]
[KPN Zomerweken]

Veel tips in zaak-Sybine

door Cees Koring - MAARN, dinsdag

Bij de politie in Utrecht hebben zich 72 nieuwe tipgevers gemeld die zeggen informatie te hebben over de verdwijning van en de seksuele getinte moord op de 13-jarige scholiere Sybine Jansons uit Maarn. De nieuwe inlichtingen kwamen afgelopen pinksterweekeinde bij het rechercheteam binnen na onthullingen over het bestaan van een dna-profiel van de moordenaar en de voortgang van het onderzoek in De Telegraaf van zaterdag jongstleden.

De tips hebben volgens politiewoordvoerder Piet Grasmaijer betrekking op uiteenlopende zaken, maar vooral op het signalement van de man met het grote hoofd, de snor en de kromme neus, die zittend in een blauwe personenauto op de dag van de verdwijning met Sybine zou zijn gezien. Volgens de zegsman is nog niets te zeggen over de waarde van de nieuwe informatie. De tips worden de komende dagen nagetrokken.

Het nog zestig man tellende rechercheteam is ook druk bezig om sporen uit zedenzaken te vergelijken met het dna-profiel dat is geproduceerd uit celmateriaal, gevonden op het stoffelijk overschot van slachtoffer Sybine. De politie kan daardoor gericht zoeken naar een dader. Sybine verdween op 19 januari op weg van school naar huis in Maarn. Vijf weken later werd haar lijk gevonden in het water bij Kockengen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.