De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Eurotunnel]
[World OnLine]
[Jaarverslag Service]
[ING MKB Milieu campagne]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[KPN Zomerweken]
[Gouden Gids]

'Nee' Wiegel kost VVD geen stemmen

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, dinsdag

De Nacht van Wiegel die leidde tot de val van het tweede paarse kabinet lijkt de VVD geen stemmen te gaan kosten. D66 krijgt echter wel weer een flinke deuk.

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, wordt D66 opnieuw gehalveerd en houdt de partij nog maar 7 van de 14 zetels over.

Dit blijkt uit de jongste peiling onder de kiezers door het bureau Inter/View, het eerste opinieonderzoek sinds de kabinetscrisis.

De VVD blijft het vertrouwen van de kiezer houden en groeit zelfs licht, waardoor de liberalen uitkomen op 39 zetels. De PvdA moet 1 zetel inleveren en behoudt er 44.

GroenLinks
De uitkomsten van de peiling wijken nog nauwelijks af van het stemgedrag van voor de kabinetscrisis. De grootste groeier is nog steeds GroenLinks. De partij van Rosenmöller zou nu maar liefst 16 zetels halen, 5 zetels meer dan de huidige 11.

Ook het CDA spint garen bij de ontstane politieke situatie, zij het bescheiden. De partij van De Hoop Scheffer komt in de peiling uit op 31 zetels, twee zetels meer dan het CDA nu heeft.

Van de VVD-aanhang staat een ruime meerderheid van 75 procent achter de actie van Wiegel om tegen het correctief referendum te stemmen ten koste van het kabinet, zo blijkt uit een enquête in opdracht van NRC Handelsblad. Een ruime meerderheid vindt tevens dat PvdA en VVD moeten doorregeren, al dan niet met D66.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.