De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Jaarverslag Service]
[KPN Zomerweken]
[Gouden Gids]
[CMG]
[BOL, voor al uw boeken]
[World OnLine]
[ING MKB Milieu campagne]
[Eurotunnel]

Meer meldingen van kindermishandeling

Van onze economische redactie - UTRECHT, dinsdag

Het aantal meldingen van kindermishandeling is vorig jaar met zo'n 5 tot 10 procent gestegen ten opzichte van 1997. Hiermee lijkt een eind gekomen aan de neergaande lijn van 1997, toen er in totaal 14.623 keer de hulp werd ingeroepen van hulpverleners omdat er een vermoeden van kindermishandeling bestond.

Volgens de cijfers van de Bureaus Vertrouwensarts (BVA's) en de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling worden naar schatting zo'n 50.000 kinderen in Nederland mishandeld. Voor een op de 260 kinderen wordt hulp gevraagd.

In 1997 betrof 15 procent van de mishandelingen psychisch geweld. Zo'n 17 procent werd zwaar verwaarloosd in de vorm van aandacht, 12 procent werd echt lichamelijk verwaarloosd, 30 procent werd lichamelijk mishandeld en 17 procent van de meldingen betrof seksueel misbruik.

De meeste meldingen die binnen kwamen betroffen kinderen tussen de 6 en 8 jaar. De meeste kinderen komen uit twee-oudergezinnen. Een derde komt uit een gezin met een ouder en 11 procent uit stiefgezinnen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.