De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[World OnLine]
[Eurotunnel]
[BOL, voor al uw boeken]
[Jaarverslag Service]
[CMG]
[Gouden Gids]
[KPN Zomerweken]
[ING MKB Milieu campagne]

Doden bij crash vliegtuigje op Belgisch huis

Van een onzer verslaggevers - BRUGGE, dinsdag
FOTO: Deman

De Nederlandse piloot Jos van der Wielen is zaterdag om het leven gekomen toen zijn Ultra Light vliegtuig bij Brugge op een net gerenoveerd huis neerstortte. Zijn Belgische passagiere vond ook de dood.


Brandweermannen zijn bezig met het nablussen van de geblakerde resten van een woning bij de Belgische stad Brugge nadat een ultra light vliegtuigje zich in het dak had geboord. De piloot en zijn passagiere vonden daarbij de dood.

Het 42-jarige slachtoffer was op vliegveld Ursel opgestegen. Ooggetuigen zagen het toestel plots naar beneden komen en de piloot verwoede pogingen zien doen om weer op te trekken. Volgens de Aero Club Brugge is de oorzaak van de crash onbekend. De weersomstandigheden waren goed. Omwonenden hebben nog vergeefs geprobeerd de slachtoffers uit het brandende toestel te halen.

Van der Wielen stond bij de club bekend als ervaren vlieger. Onlangs vloog hij volgens een woordvoerder van de vereniging nog mee met de Ronde van België voor ULM-vliegtuigen.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.