De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[CMG]
[ING MKB Milieu campagne]
[Gouden Gids]
[World OnLine]
[KPN Zomerweken]
[BOL, voor al uw boeken]
[Jaarverslag Service]
[Eurotunnel]

Forse kritiek Biesheuvel
op De Hoop Scheffer

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, dinsdag

Oud-premier en CDA'er Biesheuvel heeft scherpe kritiek op CDA-fractieleider De Hoop Scheffer, omdat hij na de kabinetscrisis te snel heeft geroepen om nieuwe verkiezingen.

Volgens Biesheuvel moet De Hoop Scheffer veel meer op de lange termijn denken. "Ik weet niet of hij kan schaken", aldus de oud-premier, die meent dat De Hoop Scheffer de Koningin had moeten adviseren Paars II te lijmen.

Als die poging mislukt, dan is het pas voor iedereen duidelijk dat paars definitief ten einde is, zo sprak Biesheuvel dit weekeinde in het televisieprogramma Buitenhof.

Biesheuvel zei verder dat het correctief referendum, dat door de tegenstem van VVD-senator Wiegel niet door de Eerste Kamer kwam, "een uiterst slap aftreksel" is van de oorspronkelijke plannen. Een tegenstem van Wiegel om principiële redenen, vindt de CDA'er dan ook ondenkbaar.

Ook begrijpt hij niet dat D66 een dergelijk slappe variant blijft bestempelen als 'kroonjuweel'. Biesheuvel was in de jaren tachtig voorzitter van een commissie die de regering adviseerde een referendum in te voeren. De oud-premier meent dat de drempels in het afgeketste voorstel al zo hoog waren, dat het referendum zelden zou zijn gehouden.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.