De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
25 mei 1999

 


[Eurotunnel]
[ING MKB Milieu campagne]
[Gouden Gids]
[CMG]
[KPN Zomerweken]
[Jaarverslag Service]
[World OnLine]
[BOL, voor al uw boeken]

Politiemannen bedreigd met steekwapens

Van onze correspondent - UTRECHT, dinsdag

Agenten van de Utrechtse politie zijn tijdens het pinksterweekeinde twee keer bedreigd met steekwapens.

Een 17-jarige autokraker trachtte tijdens een vechtpartij op het Zandpad, de rosse buurt van Utrecht, een politieman met een schroevendraaier neer te steken.

Vrienden van de aangehouden jongen boden de eigenaar van een opengebroken auto geld als hij geen aangifte bij de politie zou doen. Surveillerende agenten betrapten op het Zandpad twee jongens op heterdaad bij het kraken van de auto. Toen zij het duo wilde inrekenen, doken plotsklaps vijftien knapen op. De agenten werden omsingeld en aangevallen. In het tumult ontsnapte een van de autokrakers. De 17-jarige verdachte stak op een van de politieagenten in, maar die wist de schroevendraaier te ontwijken.

De in het nauw gedreven agenten riepen assistentie van collega's in. In hun haast om de helpende hand te reiken, knalden twee dienders in de Laan van Chartroise met hun politiewagen in volle vaart achterop een stadsbus. De autokraker werd ingesloten.

Vleesmes
Een 28-jarige inwoonster van Utrecht heeft geprobeerd op het politiebureau aan de Paranadreef een agent aan een kolossaal vleesmes te rijgen.

De vrouw had hem vanuit huis telefonisch enige keren met de dood bedreigd. Later kwam zij naar het bureau. De Utrechtse stond erop met de bewuste agent te praten. Voor de man echter een woord kon zeggen, haalde zij met het indrukwekkende mes uit, maar miste. IJlings te hulp geschoten agenten overmeesterden de doorgedraaide vrouw.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.