De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
26 april 1999

 


[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]
[BOL, voor al uw boeken]
[KPN]
[Netevents]

Sittardia neemt voorschot
op hoofdprijs

Van onze handbalmedewerker - AALSMEER, maandag

Elkaar innig omhelzend beëindigden de handballers van Horn/Sittardia het derde play-offduel tegen aartsrivaal Showbizcity/Aalsmeer. De 18-22 winst stelt de Limburgers vanavond in staat het landskampioenschap over te nemen van E&O, Aalsmeer daarmee voor de derde maal in successie met lege handen achterlatend. De uitkomst van dat scenario is een hard gelag voor trainer Sjors Röttger en zijn mannen. Vanaf de eerste speeldag van de reguliere competitie heeft Aalsmeer de ranglijst aangevoerd en toch dreigt op het beslissende moment de landstitel alsnog verloren te gaan.

De wedstrijd tegen Aalsmeer was ontegenzeggelijk die van keeper Malik Besirevic. De arrogante voormalig Joegoslaaf hield na de pauze bij negen achtereenvolgende schotpogingen het doel schoon, zodat de Aalsmeerders in vijftien minuten speeltijd niet verder kwamen dan één treffer. "Het is Besirevic aan te zien, dat er veel meer trainingsinvestering inzit dan bij onze keeper Jef Groeneveld, toch ook een topper", verklaarde Röttger de heldenrol. "Hij bepaalde vandaag het verschil tussen Sittardia en ons. We hebben genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd te winnen."

Kansen had Aalsmeer wel maar ze verzuimde vooral de eerstelijnspelers in het spel te betrekken door te veel door het centrum tot schieten te komen en dat is nou net het sterkste gedeelte van Sittardia.

De enige die wel mocht bogen op een redelijk rapportcijfer was René Pie. Na drie mislukte schotpogingen kwam hij beter in het spel. Toen na de pauze Aalsmeer in kansloze positie gemanoeuvreerd was, leidde dit de privé-oorlog tussen Pie en Besirevic in. Besirevic provoceerde niet alleen het thuispubliek, maar vooral ook Pie, die zich ook niet onbetuigd liet. In de slotfase wierp hij alle woede van zich af door snoeihard een strafworp richting het hoofd van de Limburgse sluitpost te gooien. "Het was maar goed dat hij bukte, maar het interesseerde me eigenlijk niet. Twee jaar geleden heeft hij mij vernederd door mij in het gezicht te spugen, toen ik na een mislukte break-out tussen de reclameborden lag", verklaarde Pie zijn reacties op de intimidaties over en weer. "Ik heb liever dat iemand me in het spel op mijn bek slaat; daar kan ik mee leven. Iemand spugen vind ik zo intens laag, als ik eraan terug denk krijg ik er weer de rillingen van."

Pie ziet nog wel heil in de bijgestelde missie van Aalsmeer door de laatste twee duels te winnen. "Als we trefzekerder zijn en minder fouten maken, zijn we nog niet kansloos. Sittardia speelde vandaag gewoon een stuk constanter, maar als we het onverhoopt niet mochten halen, is het seizoen voor mij toch geslaagd. Ik speel voor het plezier. Dat heb ik absoluut ervaren dit seizoen", zegt de pas 23-jarige Pie, die zich niet meer beschikbaar stelt voor Oranje. "Hoewel de nieuwe plannen van het verbond en bondscoach Malag uitstekend zijn, kan ik me er niet meer voor motiveren. Misschien had ik wat ambitieuzer moeten zijn, maar ik heb geen zin meer om me het heen en weer te trainen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.