[Netevents]
[Prive Roddelbox]

Sittardia houdt zichzelf in de race

Van onze handbalmedewerker - SITTARD, dinsdag

En weer dolf Aalsmeer het onderspit in een 'beukwedstrijd'. Waar de handballers van Horn/Sittardia gebaat zijn bij een fysieke strijd, moeten de Aalsmeerders het meer van snelheid en behendigheid hebben. De Limburgers namen niet alleen revanche op Aalsmeer door met het kleinst mogelijke verschil te winnen (21-20), maar vooral op zichzelf. Afgelopen zaterdag bleek in de eerste wedstrijd in de best-of-five serie om het landskampioenschap een voorsprong van zeven doelpunten onvoldoende om de winst te grijpen, maar ditmaal was een treffer van Harold Nusser in de laatste minuut voldoende voor de winst en bracht de onderlinge tussenstand in de finale op 1-1.

Ook nu weer keek Aalsmeer vanaf het begin tegen een achterstand aan, maar hij bleef steeds overbrugbaar. Door nogal stevig te spelen hoopte Sittardia de koploper uit de reguliere competitie te overrompelen, maar de Noord-Hollanders lieten zich niet zo maar afbluffen. Verliezend coach Sjors Röttger vond ook dit duel weer een echte finale: "Sittardia heeft een andere speelstijl wat begrijpelijk is gezien het spelersarsenaal. Het zoekt steeds het randje van het acceptabele."

Doelman Malic Besirevic stond als vanouds paraat en was in belangrijke mate verantwoordelijk voor de voorsprong van 11-8 voor de thuisploeg bij rust. Na de onderbreking knokte Aalsmeer zich weer in de partij en toen Rutger Sanders tien minuten voor tijd direct de rode kaart kreeg voorgetoverd, leek Aalsmeer een beslissende voorsprong in de play-offs te kunnen gaan realiseren. "Toen verloren we het initiatief over de wedstrijd en sloop er wat onzekerheid in de ploeg. Het was die laatste fase puur een kwestie van overleven", zuchtte Sittardia-coach Gino Smits na afloop.

"We hebben in ieder geval langere tijd met meer overleg kunnen spelen dan zaterdag. Het spelniveau is nog niet top, maar ik hoop dat we het aantal minuten kwalitatief goed spel kunnen verhogen. Ik ben dolgelukkig dat wij in de hectische slotfase overeind zijn gebleven en nog volop meedoen voor de landstitel."