De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
19 april 1999

 


[BOL, voor al uw boeken]
[Netevents]
[KPN]
[ABN AMRO]
[Prive Roddelbox]

Sittardia laat winst glippen

Van onze handbalmedewerker - AALSMEER, maandag

Tekenend voor het gevoel van suprematie van de Nederlandse ploeg was de dubbele 'vlieger' waarmee de wedstrijd werd beëindigd. "Een prachtige en waardige afsluiting. Nu wil ik de Europa Cup winnen ook. Het leuke daarvan is ook nog dat we dan in september aan de Super Cup mogen deelnemen, een toernooi met alle Europacupwinnaars. Zware tegenstanders dus. Dat is goed voor onze ontwikkeling en voorbereiding op het WK, eind november."

Sittardia heeft nagelaten om Show Biz City Aalsmeer een enorme hak te zetten in de strijd om het landskampioenschap. De Limburgers namen in de bomvolle Aalsmeerhal een 8-15-voorsprong, mede tot stand gekomen door de onverwachte mandekking op schutter Jeroen Hölscher. "We wisten er niet goed raad mee, terwijl ook de afrondingen onder de maat waren", vond coach Sjors Röttger. "Niemand geloofde meer in een goede afloop. Een nederlaag in het eerste play-offduel zou ons heel slecht zijn uitgekomen."

Stap voor stap kon Aalsmeer terugkomen en bij de 13-16-ruststand was er weer perspectief voor de thuisploeg. "Ik heb enige spelers en de keeper gewisseld. Dat miste zijn uitwerking niet. Micha Hoogewoud zat direct beter in de wedstrijd en we legden meer felheid in het spel dan voor de pauze", verklaarde Röttger de kentering in de wedstrijd. Het duurde tot acht minuten voor tijd dat Aalsmeer Sittardia had achterhaald. Een belangrijke stop van Jef Groeneveld op een strafworp van Harold Nusser betekende het definitieve einde voor de Limburgers die alsnog met een 27-25-nederlaag genoegen moesten nemen.

Vanavond kan Sittardia thuis laten zien hoe het de klap van het verloren duel heeft verwerkt als het tweede play-offduel van 'the best of five'-serie op het programma staat.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.