&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[V & L informatica]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]
[Netevents]

Capelle vestigt hoop op Brouwers

Van onze volleybalmedewerker - CAPELLE AAN DEN IJSSEL, maandag

Voor Alcom/Capelle is het seizoen woensdag waarschijnlijk al afgelopen. De club die niet lang geleden nog successen vierde in binnen- en buitenland lijkt de eerste ronde van de play-offs niet te overleven. Geové/Vrevok won zaterdag met 3-0 en zal zich in eigen huis niet laten verrassen. Maar ondanks de matige resultaten zit Capelle niet in zak en as. De nieuwe trainer Marco Brouwers moet de vastgelopen kar volgend seizoen weer vlottrekken.

"In de komende jaren gaan we terugkomen", zegt Marinus Homan, de voorzitter van de Stichting Topvolleybal Capelle vol overtuiging. Homan is geen gewone bestuurder, maar tevens directeur van hoofdsponsor Alcom. Terwijl naamsveranderingen in volleyballand aan de orde van de dag zijn, steunt Homan Capelle nu al acht seizoenen. Een sponsor die de club steunt door dik en dun, die zijn er niet zo veel. Vorig jaar liet Homan een sporthal bij zijn bedrijf bouwen, waarin de volleyballers onbeperkt kunnen trainen. In de SNS League, waarin de geldschieters graag snel willen scoren, is dat uniek. Ook de komende drie jaar kan Capelle op de steun van Alcom rekenen. Maar daar wil de voorzitter niet de nadruk op leggen. "Er zijn hier zestig bedrijven bij de club betrokken. Samen willen we voor een hoger budget zorgen. Sportief succes komt daarbij natuurlijk wel van pas."

Dat succes kwam dit seizoen niet. "Het klikte niet en de balans in de ploeg was niet aanwezig", verklaart Homan. "We moesten afscheid nemen van trainer Pieter Jan Leeuwerink, maar in het veld kunnen de spelers elkaar nog steeds niet goed aanvullen. Volgend jaar zal er het een en ander gaan veranderen. Maar ik ga niet op de stoel zitten van de nieuwe trainer."

Eigenlijk is de benoeming van Marco Brouwers geen verrassing. Brouwers behoort immers tot de groep pioniers die in de jaren tachtig het Nederlandse volleybal naar een hoger plan tilden. De oud-internationals Avital Selinger, Teun Buijs, Pieter Jan Leeuwerink, Ron Boudrie, Edwin Benne en Martin Teffer hadden of hebben allemaal een relatie met Capelle. "Ik heb goede ervaringen met jongens uit het Selinger-tijdperk", zegt Homan. "De meesten van hen hebben nu eenmaal ontzettend veel voor hun sport over. Dat spreekt me aan. Ze geven alles om iets te kunnen bereiken."

Brouwers zelf, die al wekenlang bij Capelle op de tribune zit, wil nog niet te veel kwijt over zijn plannen met de club. Maar duidelijk is dat er een nieuwe straffe wind gaat waaien in een sporthal waarin menigeen is ingedut. Al in april duikt Brouwers met zijn nieuwe team de trainingszaal in. Want Brouwers, die in de prijzenslag om de beste spelers waarschijnlijk weer moet afhaken, kent maar één manier om het gemis aan echte toppers te compenseren. Trainen, trainen en nog eens trainen.

De eerste wedstrijden van de play-offs leverden geen verrassingen op. De top vier van de reguliere competitie won vrij eenvoudig en kan deze week het karwei afmaken. Dit zal betekenen dat Geové/Vrevok het in de halve finale moet opnemen tegen Nesselande en dat Remote/Zwolle te maken krijgt met de eeuwige rivaal Piet Zoomers/D.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.