[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]

Spaanse olympiërs naast Oranje

Van onze Telesportredactie - VALENCIA, maandag

Het Nederlands olympisch voetbalteam is de eerste plaats in groep 6 van de EK-kwalificatie weer kwijt. Rivaal Spanje versloeg probleemloos hekkensluiter Oostenrijk met 4-0 en kwam in punten (9 uit 3) gelijk met Oranje. De Spanjaarden hebben echter een beter doelsaldo (+10 tegen +7).

Regerend Europees kampioen Spanje leidde in Valencia halverwege met 1-0 door een treffer van Raul Tamudo, een speler uit de eigen kweek van Espanyol. Hij nam in de 50e minuut ook de tweede goal voor zijn rekening. Angulo, groot talent van Valencia, zorgde kort voor tijd uit een strafschop voor 3-0 en in blessuretijd bepaalde Barcelona-speler Xavi de eindstand op 4-0.

Slechts negen Oostenrijkers haalden het laatste fluitsignaal vanwege de rode kaarten voor Schwarz (84e) en Feldhover (90e). Ook de Spanjaard Juan Velasco mocht in de 46e minuut inrukken en mist dus de belangrijke wedstrijd tegen Nederland, morgen in Enschede.

GROEP 6, EK-kwalificatie onder 21: Israël - Cyprus 1-1, Spanje - Oostenrijk 4-0.