&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]
[Autosite]
[Netevents]
[ABN AMRO]

Ook hooligan kan EK-kaartje kopen

Van onze Rotterdamse redactie - ROTTERDAM, maandag

Het Europees voetbalkampioenschap Euro 2000 dat volgende zomer in ons land en in België wordt gehouden, kan niet optimaal worden beveiligd tegen gewelddadige hooligans met een stadionverbod.

"We hebben niet de illusie een waterdicht kaartverkoopsysteem te kunnen realiseren", aldus secretaris H. Been van de organiserende Stichting Euro 2000.

De organisatie hoopt dat supporters met een stadionverbod tijdens steekproeven bij het controleren van kaarten of door herkenning op camera-opnamen door de mand vallen. "Maar de wedstrijden moeten een toegankelijk karakter houden voor onze gasten. Die komen naar een feest en moeten de kans krijgen plezier te hebben", zegt Been.

De beveiliging van het voetbalkampioenschap levert de politie al maanden slapeloze nachten op. Ook politiebronnen gaven eerder toe dat het bieden van afdoende veiligheid tegen relschoppers zeer waarschijnlijk een ondoenlijke klus gaat worden.

Vandaag begint de verkoop van de 1,2 miljoen beschikbare toegangskaarten voor het toernooi. De organisatie staat maximaal twee kaarten per persoon toe. Met 31 wedstrijden voor de boeg kan elke supporter in theorie meedingen naar 62 entreekaartjes.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.