&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[Autosite]
[Netevents]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]

Den Bosch en Amsterdam in play-offs

Van onze hockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

Regerend landskampioen Den Bosch en Amsterdam hebben zich verzekerd van de play-offs. Den Bosch won met 4-0 van Hilversum (met drie doelpunten van international Margje Teeuwen), terwijl Amsterdam met 5-2 te sterk was voor Nijmegen. Het duel tegen Hilversum was voor de Bossche ploeg een goede generale voor het Europacuptoernooi voor landskampioenen, dat tijdens het komende paasweekeinde in Den Bosch wordt gehouden.

Voor de resterende twee plaatsen in de play-offs komen nog drie teams (Rotterdam, Laren en HGC) in aanmerking. Hoewel in de Maasstad gisteren de champagne rijkelijk vloeide, heeft Rotterdam nog één punt nodig uit de komende drie wedstrijden (tegen Nijmegen, Kampong en Den Bosch) om zich, voor het eerst sinds de invoering van de play-offs, te plaatsen voor de strijd om de nationale titel. De ploeg van coach Caroline van Nieuwenhuyze versloeg gisteren directe play-off concurrent HGC met 3-2. In een aantrekkelijk duel zorgde Boukje Vermeulen uit de rebound van een strafcorner voor de winnende treffer. Daarvoor was HGC tweemaal door Suzan van der Wielen teruggekomen van een achterstand. Door het verlies wordt HGC (na Kampong) vrijwel zeker de tweede club die voor het eerst, sinds het seizoen 1992-1993, niet deelneemt aan de strijd om het landskampioenschap.

Onderaan de ranglijst boekte Pinoké een belangrijke 1-0 overwinning op Hurley en is buiten de degradatiezone terecht gekomen. Toch neemt de ploeg uit Amstelveen na dit seizoen afscheid van coach Karel Muns, omdat de spelersgroep te kennen heeft gegeven niet met hem verder te willen. Voor MOP is het doek in de hoofdklasse bijna gevallen na weer een nederlaag. Dit keer was Kampong de ploeg uit Vught met 1-0 de baas.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.