&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Autosite]
[V & L informatica]
[Netevents]
[ABN AMRO]

Geruisloos einde BFC

Van onze handbalmedewerker - BEEK, maandag

Een winstpartij en zeven nederlagen is de negatieve balans van Cuypers/BFC in de play-offs van de mannen-handbalcompetitie. Een plaats in de finale, een best-of-five-serie om het kampioenschap, heeft er geen moment in gezeten. Maar dat de revelatie van de reguliere competitie zo ver zou terugvallen, zelfs door V en L gepasseerd zou worden en daardoor het ticket voor Europees handbal zou verspelen, viel niet te verwachten.

"Een gebrek aan ervaring", vat trainer Jo Smeets het magere resultaat in de nacompetitie samen. "Er had meer in gezeten dan de vijfde positie. Alhoewel het bereiken van de play-offs onze doelstelling was. Het is duidelijk merkbaar dat Aalsmeer, Sittardia en E en O te sterk zijn voor ons. De routine bij die clubs is groter, daarop werden we tegen Aalsmeer ook nu weer afgerekend."

BFC kon aanvankelijk de koploper goed bijhouden en hield het gat met twee, drie doelpunten achterstand overbrugbaar. Een aantal domme fouten, met als gevolg drie tijdstraffen in korte tijd, gaf Aalsmeer de gelegenheid verder uit te lopen. BFC liep daarna achter de feiten aan en was absoluut niet bij machte de 22-28-nederlaag te verhinderen. "Een afspiegeling van vele wedstrijden", noemde Smeets de fase waarin de wedstrijd werd beslist. "Om zulke zaken te voorkomen zullen we breder en sterker moeten worden. Er zijn al wat informele contacten, na de Pasen gaan we door met de uitbreiding voor het volgend seizoen", aldus Smeets, die zelf nog een contract voor twee seizoenen heeft.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.