&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


maandag
29 maart 1999

 


[Autosite]
[KPN Business Center]
[Beurstip]
[Rabobank]
[Belastingdienst]
[Matchbank]

Wall Street in prima stemming

NEW YORK, maandag

Wall Street sluit de maand maart af met de bekendste indices in opperbeste stemming, de brede markt op grote achterstand en oorlogshandelingen in Europa. Volgens Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam is de maand april historisch gezien de op drie na beste maand van het jaar voor de beurs, waarbij opgetekend dient te worden dat de eerste helft vaak beter is dan de tweede helft van april.

Behalve op de gespannen politieke situatie rondom de Kosovo-crisis, zijn de ogen deze week andermaal gericht op de Federal Reserve. Morgen komt de beleidscommissie van de FED bijeen om het monetaire beleid voor de komende maanden te bepalen. Analisten op Wall Street gaan er in meerderheid vanuit dat de Amerikaanse rente onveranderd zal blijven, echter men zal een zucht van verlichting slaken als deze verwachting ook bewaarheid wordt. Dit is de laatste week dat bedrijven eventueel bekendmaken dat hun winstcijfers af zullen wijken van de verwachtingen.

Volgende week komen langzaam maar zeker de publicaties van de eerste kwartaalcijfers op gang. Het ritme deze week wordt onderbroken door Goede Vrijdag als de beurzen in Amerika en in verschillende Europese landen gesloten zijn.

Er komen in de komende dagen weer een aantal belangrijke economische data uit. Het belangrijkste cijfer iedere maand is het werkloosheidscijfer. Dit cijfer wordt op Goede Vrijdag gepubliceerd. De verwachting is een toename van de werkgelegenheid met 175.000 banen en een daling van het werkloosheidspercentage naar 4,3 procent. De verwachting is dat het gemiddelde uurloon met 0,2 procent is toegenomen.

Andere cijfers deze week zijn onder andere de huizenverkoop (verwachting +1 procent), de fabrieksorders (verwachting -3 procent) en de index van de inkoopmanagers. Deze index is altijd een goede economische graadmeter en wordt verwacht uit te komen op 52,8 procent. Een percentage van meer dan 50 procent houdt een expansie van de Amerikaanse economie in.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.