&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Primafoon]
[ING bank]

Mont Blanc-held

Van onze correspondent - ROME, maandag

Onder de vele slachtoffers van de ramp in de Mont Blanc-tunnel is ook een held: de 34-jarige Italiaan Pierlucio Tinazzi. Hij wist maar liefst tien mensen van een wisse dood te redden, alvorens hij zelf in de vlammen ten onder ging.

Tinazzi reed regelmatig voor zijn werk met zijn motor door de tunnel. Zo ook afgelopen week, toen hij rook onder een Belgische vrachtwagen vandaan zag komen. Hij wilde de chauffeur nog waarschuwen, maar zag vervolgens hoe de ramp zich voltrok. Hij aarzelde geen moment en schoot automobilisten te hulp.

De eerste die door hem werd gered, was verbijsterd over zijn wilskracht. "Hij gedroeg zich als een man. Hij trok ons in zijn eentje met zijn armen naar buiten, hij bracht ons naar de brandweer en ging de tunnel weer in om anderen te helpen. Ik zag hem verdwijnen in de rook", aldus de overlevende.

Zijn laatste reddingspoging werd Tinazzi fataal. Omgeven door vuur en verstikkende rook sleepte Tinazzi de man mee naar een van de schuilplaatsen in de tunnel en riep vandaar om hulp. Hij zat daar, samen met de laatste die hij wilde redden, opgesloten als in een val.

Brandweerlieden en persoonlijke vrienden deden er van alles aan om de twee te redden, maar de plaats werd te laat bereikt. "Het lijkt wel Auschwitz, alleen maar botten!", riep een brandweerman wanhopig, toen de resten van de twee werden gevonden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.