&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[ING bank]
[Primafoon]
[Prive Roddelbox]

Familieleden bang
voor eigen leven

Van onze Haagse redactie - LEEUWARDEN, maandag

Familieleden en partners van het Nederlandse luchtmachtpersoneel dat vanuit de Italiaanse NAVO-basis Amendola deelneemt aan de acties tegen Joegoslavië, maken zich bezorgd over de eigen veiligheid.

Tijdens een door de luchtmacht georganiseerde thuisfrontdag op de vliegbasis Leeuwarden gaven gisteren tweehonderd familieleden van de uitgezonden militairen aan dat ze zich bezorgd maken over de Servische bedreigingen dat alle NAVO-militairen waar ook ter wereld worden gedood.

De familie vreest zelf het doelwit te worden van terreur als de namen van de vliegers telkens naar buiten worden gebracht. De luchtmacht is dan ook al enkele dagen uiterst terughoudend met het verstrekken van namen van betrokken militairen. Volgens een zegsman is er geen sprake van paniek bij het thuisfront. "Maar sommigen maken zich wel ongerust over represailles."

De luchtmachtbasis in Leeuwarden was gisteren tijdens de familiedag in verhoogde staat van paraatheid. Bij de ingang lagen onder meer grote betonnen blokken om aanslagen vanuit auto's te voorkomen. Bovendien wordt op het terrein zelf vaker om legitimatie gevraagd. Deze maatregelen blijven de komende tijd van kracht.

De families kregen gistermiddag te horen dat de Leeuwarden-groep langer dan gepland wegblijft. Het Friese luchtmachtdetachement op Amendola zou eigenlijk per 1 april worden afgelost door collega's uit Twente. Deze vervanging is vanwege de oorlog uitgesteld.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.