&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


maandag
29 maart 1999

 


[Eurocard Mastercard]
[Netaspect]
[World OnLine]
[CMG]
[Rabobank]
[FBTO verzekeringen]
[Deloitte & Touche]

Windmolens IJsselmeer
funest voor vogelstand

door Henk Kruit - LELYSTAD, maandag

Het IJsselmeergebied moet gevrijwaard blijven van windmolens. Dat vindt de Milieufederatie Flevoland, die vreest voor een ernstige aantasting van belangrijke buitendijkse foerageergebieden voor ganzen en zwanen, terwijl ook binnendijkse weidevogelgebieden onherstelbare natuurschade zullen oplopen.

De Milieufederatie reageert hiermee op plannen van de gemeente Noordoostpolder om buitendijks, tot 400 meter uit de kust in het IJsselmeergebied, grote aantallen windmolens te plaatsen.

"Het is natuurlijk lovenswaardig dat een gemeente meer dan de hele inspanningsverplichting qua windenergie van de gehele provincie Flevoland op zich wil nemen, maar in de gebieden waar de Noordoostpolder de windmolens wil plaatsen, is sprake van belangrijke natuurwaarden. Datis niet verenigbaar met de komst van windmolens", aldus Hans Wever van de Milieufederatie in een reactie op de plannen.

Volgens een eigen onderzoek dat de Milieufederatie in samenwerking met Vogelbescherming Nederland in 1996 uitvoerde, zijn er in de Noordoostpolder voldoende alternatieven te vinden, zoals langs de A6 bij Rutten, een cluster bij Creil en verdichting van de Westermeerdijk. "Concentratie langs de randen van het IJsselmeer in belangrijke natuurgebieden is dus niet noodzakelijk", aldus Wever.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.