&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
donderdag
18 maart 1999

Nulpunt

Of de prikacties rond het cao-conflict bij de omroepen al of niet harder worden en het tv-scherm hier en daar zelfs voor langere tijd op zwart gaat, zal bij de kijker en luisteraar zeker geen extra begrip kunnen opwekken voor de looneisen van het omroeppersoneel.

Integendeel.

Bij de radio- en tv-consument wordt de ergernis over de pestacties elke dag groter.

Het aanmatigende toontje waarmee voortdurend om ieders begrip wordt gevraagd voor een paar minuten stilte of stakingstekst, versterkt die boosheid nog verder.

Een begrijpelijke reactie.

De burger heeft recht op het ongestoord tot zich nemen van nieuws en verstrooiing in de media waarvoor hij betaalt.

Het gaat er hier niet om wie er precies dwarsligt bij de onderhandelingen over de omroep-cao en over welke eisen meer of minder terecht zijn.

Daar moeten de partijen uit zien te komen.

Maar dan niet over de hoofden heen van kijkers en luisteraars.

Die bepalen zelf wel of ze tijd willen besteden aan actiegetoeter en daarbij steeds opnieuw willen nadenken over de diverse standpunten.

Omroepmedewerkers die dit niet snappen, moeten niet verbaasd zijn als het begrip voor hun acties daalt tot het absolute nulpunt.


Het dagblad De Telegraaf geeft onpartijdig nieuws, zonder gebonden te zijn aan enige staatkundige partij, kerkelijke richting of belangen- gemeenschap, uitsluitend in dienst van 's lands belang.

Artikel 3 der Statuten

Te technisch

Minister Borst is terecht diep geschokt over het grote aantal doden als gevolg van de veteranenziekte en de bijna honderdzestig besmette mensen.

In één adem voegt zij daaraan toe dat het hoogtepunt van de besmettingsexplosie nu wel voorbij is.

Die geruststellende verzekering horen we nu al sinds zaterdag van haar en haar deskundigen, een dag na de officiële alarmmelding op vrijdag. Niettemin bleef het aantal besmettingsgevallen toenemen.

Er kan niet ontkomen worden aan de indruk dat de verantwoordelijke autoriteiten in Den Haag er steeds weer alles aan willen doen om de mensen gerust te stellen en het uitbreken van paniek te voorkomen.

Daarvoor zijn ook nog wel beleidsoverwegingen aan te voeren.

Maar te gemakkelijk wordt voorbijgegaan aan het feit dat elk slachtoffer en elke besmette een individu is met een kring van relaties.

De al te rationele en technische benadering van deze ziekte-explosie doet aan die puur menselijke en persoonlijke gevoelens geen recht.

Om dezelfde medisch-technische redenen is een etmaal gewacht met het slaan van alarm. Uit een reportage in deze krant bleek gisteren dat althans één slachtoffer is gered door tijdig ingrijpen van een arts, ver voordat in Hoorn de bacterie was gediagnostiseerd.





[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[Financiën]

[Xtra]