&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Autosite]
[Eurocard Mastercard]
[Prive Roddelbox]

NAC bereikt nieuw dieptepunt

Van onze sportcorrespondent - BREDA, donderdag

Wat in Breda voor onmogelijk werd gehouden, gebeurde gisteravond toch. Het toch niet al te florissante seizoen van de Bredanaars bereikte een nieuw dieptepunt. Thuis tegen RKC, tot gisteren de nummer laatst van de KPN Telecompetitie, verloor de ploeg van Ronald Spelbos kansloos met 2-0.

RKC zal het allemaal een zorg zijn. Net als de twee voorgaande seizoenen zijn de Waalwijkers weer begonnen aan de kruistocht tegen degradatie met als eerste wapenfeit het overhandigen van de rode lantaarn aan NAC. Het 'duel der laatsten' deed zijn naam met slecht voetbal en veel fouten alle eer aan. RKC beperkte zich vooral tot verdedigen en omdat NAC in een veel te laag tempo speelde, had de ploeg van Martin Jol geen enkele moeite met de aanvallende aspiraties van NAC. RKC kwam steeds beter in het spel en had in de persoon van Clemens Zwijnenberg al snel de zwakke plek van NAC gevonden. De verdediger liet Rick Hoogendorp steeds uit zijn rug weglopen dat tot drie levensgrote kansen leidde voor de Hagenees. Alleen de eerste kans was aan Hoogendorp besteed (0-1), de twee mogelijkheden daarna liet de spits oog in oog met doelman John Karelse onbenut.

Arveladze slalomt door de defensie van RKC.

Foto: Cor Viveen.

Na de rust bracht Spelbos Nebosja Gudelj in voor de blunderende Zwijnenburg en gaf Robert van der Weert in de spits de voorkeur boven Arveladze. Tot verbetering leidde het allemaal niet bij NAC. De Bredanaars bleven aanvallend machteloos en moesten lijdzaam toezien hoe RKC keer op keer via de counter gevaarlijk werd. In de 65e minuut velde Leeroy Echteld het vonnis. Tussen drie verdedigers mocht de aanvaller op zijn gemak de bal aannemen en de hoek uitkiezen: 2-0.

Daarna ging het licht uit bij NAC. De ploeg probeerde krampachtig nog wel aan te vallen, maar kwam niet verder dan wat losse flodders en halve kansen. RKC lachte in het vuistje en liet de Bredanaars lekker aanmodderen; de laatste plaats was verlaten en dat was alles wat telde voor de Waalwijkers.

Trainer Martin Jol was na de wedstrijd blij met de eerste uitoverwinning van zijn team dit seizoen. "Wij speelden vandaag precies zoals we dat voor ogen hadden. Ondanks het optische overwicht dat NAC had, hebben we hem op de bank echt niet zitten knijpen. We konden NAC partij geven, maar ik vind sowieso dat we laatste maanden niet echt slecht speelden. Nu kwam het er alleen een keer uit. Maar alles goed en wel, we moeten de komende wedstrijden gewoon punten blijven pakken om er niet uit te vliegen. Al heb je dit jaar wel erg weinig punten nodig om erin te blijven."

Ronald Spelbos sprak van een onthutsende deceptie: "Ik vond ons heel matig spelen. Als ik deze wedstrijd vergelijk met die tegen Heerenveen, snap ik er echt helemaal niets van. Dat het steeds moeilijker wordt om ons te handhaven lijkt me duidelijk, maar we gaan er alles aan doen om de ploeg voor de wedstrijd tegen Utrecht van komend weekeinde weer scherp te krijgen, al besef ik dat dat een hele opgave wordt."

NAC - RKC 0-2 (0-1). 24. Hoogendorp 0-1, 66. Echteld 0-2. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 10.873. Gele kaart: Schops, Echteld, Van der Leegte (RKC), Schreuder (NAC).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.