&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[Eurocard Mastercard]

Heerenveen start
eigen mediabedrijf

HEERENVEEN, donderdag

SC Heerenveen gaat de televisiemarkt op. De Friese eredivionist heeft een eigen mediabedrijf opgericht, SC Heerenveen Media. De nieuwe onderneming wordt een technisch facilitair bedrijf en gaat samen met de regionale zender Omrop Fryslân sportprogramma's maken.

De voetbalclub kocht onlangs een televisiestudio van de Koninklijke PTT Nederland (KPN-Telecom). "Met de redactie bemoeien we ons niet. Dat laten we aan Omrop Fryslân over", aldus financieel manager Henk Hoekstra. De eerste proefuitzending gaat binnenkort de ether in. Bij de start van het nieuwe seizoen moet alles vlekkeloos draaien. De sportprogramma's kunnen worden doorverkocht aan meerdere televisiezenders.

Bij thuiswedstrijden krijgen de toeschouwers een extra service. Via een eigen tv-circuit in het Abe Lenstra-stadion worden samenvattingen en voor- en nabeschouwingen verzorgd. SC Heerenveen hoopt met het nieuwe bedrijf veel inkomsten uit reclame te halen. Daarnaast mikt de club ook op de eigen exploitatie van de voetbalrechten. Mogelijk komen die in de toekomst bij de club te liggen. Nu beschikt de KNVB nog over de rechten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.