&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[Eurocard Mastercard]

Timmer inspiratiebron voor FC Groningen

Van onze sportcorrespondent - GRONINGEN, donderdag

Een ouderwets puntertje van schaatsster Marianne Timmer vormde gisteravond de aanzet voor de Groninger overwinning op VVV (4-0). De wereldkampioene op de duizend meter werd voor aanvang van het duel in het Oosterpark gehuldigd. Tijdens de wedstrijd verzorgde Pascal Averdijk een glaszuivere hattrick. Met een gelijk aantal duels is FC Groningen koploper Den Bosch tot op drie punten genaderd. De spanning is terug in de Toto Divisie.

In het voetbal van FC Groningen wordt steeds meer de hand van coach Jan van Dijk zichtbaar. Mister FC Groningen predikt bezieling en laat met concrete opdrachten aan zijn spelers weinig ruimte voor onduidelijkheid. Tegen VVV bleef het spel echter lang te rommelig. Met de driftige aspiraties om te promoveren, speelde de gastheer de eerste helft niet dwingend genoeg. De ploeg hanteerde teveel de lange bal en de eindpass was slordig. Dat leverde Groningen in de pauze een donderspeech op. Direct na rust verraste Groningen met een juweel van een treffer. Rorije dook de bal uit een voorzet van Leonardo met zijn hoofd tegen het net. VVV kwam er vervolgens niet meer aan te pas. Het was Averdijk-showtime. Koelbloedig kegelde de beresterke spits een loepzuivere hattrick tegen de touwen.

Met binnenkort de directe confrontatie met FC Den Bosch voor de deur zijn de Groningers helemaal terug aan het front van de Toto Divisie. Coach Jan van Dijk blikte desondanks ontevreden terug. "Onze eerste helft was slecht. Onze enige kracht was dat we geen kansen weggaven. Gelukkig konden we dat rechtzetten. Na rust hebben we het in een kat-en-muis-spel afgemaakt."

FC Groningen - VVV 4-0 (0-0). 50. Rorije 1-0, 55. Averdijk 2-0, 61. Averdijk 3-0, 81. Averdijk 4-0. Scheidsrechter: Vink. Toeschouwers: 7200. Gele kaart: Nederkoorn, Amari, Graef (VVV).

Helmond Sport - ADO Den Haag 1-1 (0-1). 28. Laguna Burgos 0-1, 64. Dassen 1-1. Scheidsrechter: Schaap. Toeschouwers: 2450. Gele kaart: Lensink, Van Wijk, Faerber, Laguna Burgos, Van der Roer (ADO Den Haag).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.