[Eurocard Mastercard]
[Autosite]

Utrecht helpt Fortuna een handje

Van onze sportcorrespondent - SITTARD, donderdag

FC Utrecht scheen er totaal geen moeite mee te hebben dat Fortuna gisteravond zijn verblijf in de eredivisie vroegtijdig verlengde. De formatie van Bert van Marwijk die zo aarzelend aan de competitie begon, kreeg met de 3-2 overwinning de zekerheid die FC Utrecht al had. Dat laatste kon onmogelijk los gezien worden van de prestatie gisteravond in De Baandert.

De poorten gingen bij FC Utrecht na vijf minuten al open. De huurlingen Costa en Schuiteman vonden geen antwoord op de vlijmscherpe aanvalsacties van de thuisploeg. Het recept van Fortuna bleek simpel en effectief. Veel beweging bij Jeffrey en Hamming en op het juiste moment het steekballetje van Ruud Kool of Mark van Bommel. Meestal hielp niets, soms een overtreding. De eerste vrije trap was er meteen een om in te lijsten. Vertrekpunt was Kools linkerbeen vanaf de punt van het strafschopgebied afgemeten in de kruising. Twee minuten later scoorde ook Michael Jeffrey en wederom begon de ellende voor FC Utrecht bij Kool. Uiteraard voelt topscorer Ronald Hamming zich kiplekker met alle ruimte en de traag ogende tegenstanders om zich heen. Halverwege de eerste helft mocht de Fortuna-aanvaller zijn elfde van dit seizoen bijschrijven.

De ploeg van coach Wotte had inmiddels wel tegen gescoord en moest daarbij de hulp van scheidsrechter Van Hulten krijgen. Mghizrat dook over het uitgestoken been van Kool en Robbemond mocht de penalty verzilveren. Minder resoluut was de onpartijdige toen Van Bommel Mols ten val bracht.

Mols zinde dat niet en schoot met zijn treffer weer wat vertrouwen in de Utrechtse gelederen. Beide ploegen kwamen evenwel niet meer aan scoren toe.

Fortuna Sittard - FC Utrecht 3-2 (3-1). 7. Kool 1-0, 9. Jeffrey 2-0, 17. Robbemond 2-1 (strafschop), 27. Hamming 3-1, 50. Mols 3-2. Scheidsrechter: Van Hulten. Toeschouwers: 5500. Gele kaart: Hofland (Fortuna), John de Jong (Utrecht).