&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Belastingdienst]
[Beurstip]
[ING Bank]
[Autosite]
[KPN Business Center]
[ABN AMRO]
[ING bank]
[V & L informatica]

Dow zakt onder 9900

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, donderdag

Ook gisteren lukte het niet meer op Wall Street; de Dow Jones-index kwam geen moment boven de 10.000 punten nadat die magische grens dinsdag even was doorbroken. Sterker nog, de beursgraadmeter wist niet eens in de plus af te sluiten. Het was de hele dag kwakkelen onder invloed van winstnemingen, zodat de Dow 51,06 punten lager eindigde op 9879,41.

Marktkenners voorspelden gisteren dat de beurs nog een paar woelige dagen zal beleven in de aanloop naar het 'triple witching hour' dat morgen plaatsvindt. Dan expireren verschillende soorten opties en futures.

Aan het rentefront was er weinig nieuws hoewel de obligatiemarkt iets lager noteerde. De publicatie van het zogeheten beige boek van de Federal Reserve leverde weinig verrassends op. De verschillende Amerikaanse centrale banken beschrijven daarin de toestand van de economie in hun staat. Het rapport bevestigt het beeld dat de economie in de VS stevig groeit zonder inflatie te genereren.

Bij de aandelen viel de zwakte onder de financiële waarden op. American Express verloor $2¾ op $120 7/8 en JP Morgan zag de koers met $2 1/8 zakken op $121½, zelfs nadat Lehman Brothers de winstverwachting voor dit laatste fonds had verhoogd.

Minnesota Mining kreeg een lagere winstverwachting van Prudential Bache aan de broek en moest daarop een koersverlies van $2 1/8 incasseren op $76 3/8. Maar aan de andere kant in de Dow sprong Caterpillar, die vorige week nog met een winstwaarschuwing naar buiten kwam, $3 1/8 op naar $47 dankzij een koopadvies van Salomon Smith Barney.

In de hamburgerhoek was Wendy's in trek. De fast-food keten verwacht dat de verdiensten in het eerste kwartaal hoger zullen liggen dan de schattingen van analisten. Dat was goed voor een winst van twee dollar op $29¼.

AT&T was vast na de aankondiging van een aandelensplitsing. Het telecombedrijf won $1½ op $83 7/8. In dezelfde sector deed de overname van Frontier door Global Crossing het aandeel Frontier $6 3/8 omhoog knallen op $51.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.