&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Regeling voor schade
silliconen-borsten

Van een onzer verslaggeefsers - MIDLAND, donderdag

Vrouwen met klachten over siliconen borstimplantaten hebben twee maanden de tijd om zich uit te spreken over een schaderegeling die producent Dow Corning heeft voorgesteld. Het plan voorziet in een betaling van ruim 6,3 miljard gulden.

Wereldwijd hebben honderdduizenden vrouwen, waaronder ook Nederlandse, een schadeclaim ingediend bij het Amerikaanse bedrijf. Voor 14 mei moeten zij laten weten of zij het voorstel van Dow Corning accepteren of het liever op een proces laten aankomen. Twee weken later zal de faillissementsrechtbank in Bay City, Michigan, een hoorzitting houden om de stemming en de bezwaren tegen het plan te beoordelen.

Zowel het Comité van Eisers als Dow Corning zijn echter van mening dat het voorstel de beste manier is om de belangen van alle eisers te dienen. "Vrouwen hebben al te veel jaren moeten wachten en hebben te vaak uitstel gezien voordat hun claims werden opgelost", aldus Ralph Knowles van het comité. Afhankelijk van hun klachten kunnen ze rekenen op een bedrag tussen de ƒ4000 en ƒ500.000 gulden, verspreid over 16 jaar.

Vrouwen met lekkende borstprothesen die zich reeds hebben aangemeld, krijgen automatisch uitgebreide informatie over de schaderegeling. Desgewenst kunnen zij ook bij het speciaal opgerichte informatiecentrum in Amerika terecht via het gratis telefoonnummer 1-718- 361-4500.

Nederlandse vrouwen die worden vertegenwoordigd door de Consumentenbond krijgen alle informatie van de bond toegezonden. Ook voor advies kunnen zij zich wenden tot de Consumentenbond.