&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


donderdag
18 maart 1999

 


[Rabobank]
[FBTO verzekeringen]
[World OnLine]
[Netaspect]
[CMG]
[Primafoon]
[Deloitte & Touche]
[Matchbank]

Leraar verdacht van
misbruik moeilijk
lerende kinderen

door Jolande Westdorp - ROTTERDAM, donderdag

Directeur Eugene D. (42) van de Maximiliaan Kolbeschool voor moeilijk lerende kinderen in Rotterdam wordt ervan verdacht dat hij zich jarenlang heeft vergrepen aan zijn veelal weinig weerbare leerlingen.

De middelbare school van rooms-katholieke signatuur heeft de ouders van de scholieren in het ongewisse gelaten en hen niet ingelicht over de seksuele misstanden. De Rotterdamse vaders en moeders kregen enkele maanden geleden alleen te horen dat D. voorlopig thuisbleef in zijn woonplaats Numansdorp.

Inmiddels gonst het van de geruchten en vragen talloze ouders zich woedend en vertwijfeld af of het schoolhoofd zich ook aan hun kind heeft vergrepen. "Hoeveel kinderen heeft deze kerel al misbruikt? Wij mogen toch als ouders wel weten hoe er met onze kinderen op school wordt omgegaan", schreef een wanhopig echtpaar aan deze krant.

De ouders blijken niet eens te weten dat Eugene D., tevens leraar op de Maximiliaan Kolbeschool, volgende week donderdag voor de rechter moet verschijnen. De Numansdorper wordt door justitie verdacht van seksueel misbruik van in elk geval één leerling.

Xtc-pillen
Voor het Openbaar Ministerie staat bovendien vast dat de schooldirecteur de zeventienjarige misbruikte jongen volledig in zijn macht had. In ruil voor de verregaande seksuele handelingen stopte Eugene D. de tiener zelfs xtc-pillen toe.

Daarnaast gebruikte D. zijn schoolkantoor als uitvalsbasis voor het verspreiden en vervaardigen van kinderporno. Toen de politie zijn schoolcomputer inkeek, bleken tal van bestanden bomvol te zitten met verwerpelijke foto's van kinderen.

Tegenover de buitenwereld wuift de Maximiliaan Kolbeschool de affaire nog altijd luchtigjes weg. "Het is allemaal maar een gerucht. De directeur is alleen wat overspannen en zit daarom thuis", aldus een medewerkster. Het schoolbestuur weigerde gisteren en maandag pertinent om op de zaak in te gaan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.