&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 maart 1999

 


[Autosite]
[Eurocard Mastercard]
[Prive Roddelbox]

De Jongh wint tumultueuze sprint

CIVITANOVA MARCHE, woensdag

Steven de Jongh heeft de zevende etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Nederlander uit de TVM-ploeg bleef overeind in een woeste sprint met Baldato en Palumbo als grootste slachtoffers. Beide Italianen braken hun sleutelbeen. De Italiaan Bartoli blijft leider in het algemeen klassement.

Pas nadat hij de tv-beelden zag, voelde Steven de Jongh enige schrik in de benen. Meteen na de finish was daar geen tijd voor. De Jongh had zijn eerste zege van het seizoen te pakken en moest worden gehuldigd. "Het zag er op tv inderdaad akelig uit. Ik had het geluk dat ik er net omheen reed."

De etappe van Alba Adriatica naar Civitanova Marche over 160 kilometer eindigde dus in een tumultueuze massasprint. De Jongh: "Ik zag voor me Baldato van zijn lijn wijken. Minali moest daardoor naar rechts en raakte Cipollini. Die ging onderuit, gevolgd door nog vijf, zes renners. Opeens lag ik op kop."

De Jongh bleef de Pool Spruch en de Italiaan Fabrizio Guidi voor, de Duitser Zabel werd vijfde. Cipollini besloot de strijd te staken. "Twee valpartijen in vijf dagen is te veel van het goede. Zoals ik vandaag door de lucht vloog kan ik net zo goed gaan skiën. Dit maak je in de afdaling nog niet mee", aldus 'Mooie Mario'.

Tirreno-Adriatico: zevende etappe, Alba Adriatica-Civitanova: 1. De Jongh (Ned) 160 km in 4.19,10, 2. Spruch (Pol), 3. Fabrizio Guidi (Ita), 4. Michaelsen (Den), 5. Zabel (Dui), 48. Hoffman, 70. Knaven. Algemeen klassement: 1. Bartoli 31.39,16, 2. Rebellin (Ita) 0.09, 3. Garzelli (Ita) 0.14, 4. Jalabert (Fra) 0.21, 5. Gonzalez (Spa) 0.30, 19. Hoffman 11.45, 81. Knaven 29.12, 140. de Jongh 50.16.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.