&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 maart 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]
[Eurocard Mastercard]

Cambuur gehavend

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, woensdag

Het stadion van Cambuur Leeuwarden is zo goed als uitverkocht (11.000 toeschouwers) voor de ontmoeting met Feyenoord. De Friezen missen zes man.

Abma en Berhalter, die tegen PSV een rode kaart kregen, zijn respectievelijk voor één en twee wedstrijden geschorst. Cambuur heeft besloten om geen beroep aan te tekenen en zich neer te leggen bij het vonnis. Trainer Gert Kruys mist verder nog vier man door blessures. Bij Feyenoord zit Peter van Vossen zijn derde en laatste duel schorsing uit en mist Jean-Paul van Gastel de wedstrijd in Friesland wegens een vierde gele kaart.

Cambuur Leeuwarden: geschorst: Abma, Berhalter. Geblesseerd: Scheepers, Muller, Usta, De Roo.Feyenoord: geschorst: Van Gastel, Van Vossen.

NAC - RKC

Van extra druk voor de cruciale degradatiewedstrijd tegen NAC is bij RKC-trainer Martin Jol geen sprake.

"Ik zie deze wedstrijd als een van de vele. Voor ons is op dit moment iedere wedstrijd belangrijk. We moeten gewoon punten gaan pakken. Natuurlijk is de wedstrijd tegen NAC van morgen beladen, omdat ze bij winst van de laatste plaats afkomen. Maar als we daarna alles verliezen, vliegen we er alsnog uit."

Assistent-trainer Ton Lokhof van NAC ziet de confrontatie met RKC vol vertrouwen tegemoet. "Als wij de lijn van de afgelopen weken doorzetten, ziet het er goed uit. Bij winst is het gat naar de andere clubs nog maar vijf punten. Dan kunnen we in ieder geval weer eens naar boven kijken."

Jeffrey van As heeft met NAC een akkoord bereikt over een contractverlenging van drie jaar. De 26-jarige verdediger heeft een clausule in zijn contract dat hij voor een gelimiteerde transfersom mag vertrekken bij de Bredase club. NAC is ook nog in onderhandeling met Ernest Stewart. De Amerikaanse international kan voor vier jaar tekenen in Breda. Vandaag verwacht NAC ook met hem rond te komen.

NAC: geblesseerd: Gaasbeek, Thomson en De Roover. RKC: geblesseerd: Garrelfs, Leemans, Van Nieuwkerk en Van Wanrooij.

Fortuna SC - FC Utrecht

Sinds weken al kan Fortuna-coach Bert van Marwijk terugvallen op dezelfde basis-elf en al sinds weken presteert zijn ploeg boven verwachting.

Marco Heering herstelt van een knie-operatie en zal binnenkort weer beschikbaar zijn. Veel meer problemen daarentegen heeft zijn vakbroeder Marc Wotte. FC Utrecht kent een hele rij geblesseerden, waardoor vanavond in Sittard Patrick Zwaanswijk mogelijk zijn debuut zal maken.

Fortuna: geschorst: Simons. Geblesseerd: Heering.FC Utrecht: geschorst: Van Schoonhoven. Geblesseerd: Van der Gaag, O'Brien, Zuidam, Nwakire, Groenendijk en Van Mol.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.