&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 maart 1999

 


[Autosite]
[Eurocard Mastercard]
[Prive Roddelbox]

Lot Inter in handen van Ronaldo

door Henk Evenblij - MILAAN, woensdag

Het Fenomeen is fit voor een slijtageslag die zijn weerga niet kent. Liefst 80.000 'tifosi' van Internazionale FC zullen vanavond in het San Siro-stadion aan de voeten liggen van Ronaldo Luiz Nazario de Lima. De beste voetballer ter wereld, en niemand anders, heeft het lot van de tweevoudig Europa Cup 1-winnaar in handen.

Het Inter van Aron Winter is zonder de 22-jarige Braziliaan een kindje met een gebroken arm. Dat werd twee weken geleden op Old Trafford duidelijk, toen Manchester United met een 2-0 zege al een voorschot op de halve finales van de Champions League nam. Ronaldo meldde zich af en de Milanese club was gelijk de kluts kwijt. Normaal gesproken lijkt er dus voor de 'Mancunians' niets aan de hand. Maar wanneer je, zoals Inter in de nu al als wedstrijd van het jaar betitelde thriller, kan beschikken over het fenomeen Ronaldo, is zelfs één en één geen twee.

De grote vraag die de scribenten van La Gazetta dello Sport gisteren in Appiano Gentile voortdurend stelden was dan ook of Ronaldo in staat is Jaap Stam cum suis te slopen. Als de knieën van Ronaldo het maar willen houden, want de Braziliaan heeft door al deze tegenslag al heel wat cruciale wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. Inter vecht nu voor zijn laatste kans om het seizoen nog enigszins op te fleuren.

"Het wordt er op of er onder", liet Aron Winter gistermiddag haarfijn weten. De Nederlander die, zoals het er nu naar uitziet, zijn contract tot 2001 zal uitdienen, heeft de toon nog niet gezet of de deur van de eetkamer op het trainingscomplex wordt bijkans uit zijn voegen gelopen door nerveuze cameramensen die even willen weten of Het Fenomeen zojuist wel of geen kipfilet naar binnen heeft gewerkt.

Lege stoel
In dit soort landen gaat het er even anders aan toe dan bij voorbeeld bij PSV. Daar zaten de spelers tussen de middag aan de kroketten van Harry en Mies. Althans, de meeste spelers. Vaak keken de toenmalige coaches Guus Hiddink en Hans Dorjee naar één lege stoel. Daar hoorde Ronaldo's voorganger Romario de Souza Faria in feite te zitten. Maar Romario sloop gewoon via de achterdeur van De Herdgang naar huis. Romario zei gewoon dat hij moe was en heel eventjes wilde slapen. Sinds gisteren weten we dat deze samba-voetballer niet alleen op het veld weet te scoren... Romario speelde zijn beste wedstrijden als hij de nacht daarvoor seks had gehad...

Of zijn opvolger Ronaldo ook van zo'n heftige warming-up houdt, daar zijn de 'paparazzi' kennelijk nog niet achter. Zij hopen op de dag voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit de clubgeschiedenis van Inter een plaatje te schieten van een... aan een kippetje kluivende Ronaldo. Het fenomeen lachte maar wat en verdween als een haas naar zijn kamer.

Inmiddels pompte aanvoerder Bergomi het Champions League-duel naar maximale hoogte met de woorden: "Ik hoop dat het publiek van begin af aan achter ons zal staan. Als dat zo is, moeten wij met Ronaldo in staat zijn om drie goals te maken. Natuurlijk is Ronaldo belangrijk. Voor ons spelers en eigenlijk voor iedereen."

Maar er is nog een zeer gewichtig man in San Siro: Gilles Veissiere, de 39-jarige arbiter uit Frankrijk. Deze manager uit Nice heeft weinig internationale ervaring. Hij leidde al eens de vrouwen-interland (!) tussen België en Slovenië. Bepaald geen indrukwekkende erelijst en vandaar dat Manchester United-manager Alex Ferguson een beetje in zijn rats zit. Hij hoopt maar dat de Fransman zich een waar leider toont in de te verwachten heksenketel.

"Met die uitspraak probeert Ferguson de underdog uit te hangen. Het zal wel. Wij zullen ons eigen spel moeten spelen om verder te komen. Daar draait alles om, want anders is het hele seizoen verloren", weet de ervaren Winter.

Eén man kan daar op slag verandering in brengen: Ronaldo Luiz Nazario de Lima. In Rio de Janeiro zal zijn voetbalvader Romario de Souza Faria net als miljoenen kijkers over de aardbol aan de buis gekluisterd zitten. Of Romario moet op het moment suprême natuurlijk iets nog mooiers aan zijn hoofd hebben....






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.