[Eurocard Mastercard]
[Autosite]

Parma deklasseert Bordeaux

PARMA, woensdag

Met veel machtvertoon heeft Parma zich gisteravond geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de UEFA-beker. De nummer twee van de Italiaanse Serie A rolde voor eigen publiek het arme Bordeaux met 6-0 op. De Franse ploeg verdedigde in Parma een voorsprong van 2-1.

De eerste treffer van de superieure thuisploeg liet nog relatief lang op zich wachten. De Argentijn Crespo opende in de 37e minuut de score. Bordeaux klaagde bij de Noorse arbiter Pedersen vergeefs over buitenspel van de trefzekere spits.

Dankzij Chiesa had Parma nog voor de rust het toegangsbewijs voor de laatste vier op zak (2-0). Na de pauze stortte Bordeaux ineen. Crespo, Chiesa, Sensini en Balbo (strafschop) zorgden voor een uitbundige uitslag. Met een staande ovatie verdwenen de spelers van Parma, in 1995 winnaar het de UEFA-beker, van het veld.

Parma (Ita) - Bordeaux (Fra) 6-0 (2-0). 37. Crespo 1-0, 43. Chiesa 2-0, 48. Sensini 3-0, 59. Chiesa 4-0, 66. Crespo 5-0, 89. Balbo 6-0 (strafschop). Scheidsrechter: Pedersen (Noo).

Naast Parma plaatste ook de tweede Italiaanse club in de kwartfinale, Bologna, zich bij de laatste vier. De club uit de Serie A begon het tweede treffen met Olympique Lyon met een comfortabele 3-0 voorsprong, opgebouwd tijdens de eerste wedstrijd.

De luxueuze uitgangspositie kwam de instelling van Bologna niet ten goede. De Italianen begonnen slap en keken in Lyon al na een stief kwartiertje tegen een 1-0 achterstand aan. Caveglia profiteerde dankbaar van de slappe instelling van de gasten: 1-0.

Ruim twintig minuten later kregen de Fransen zelfs zicht op de halve eindstrijd, toen Job 2-0 liet aantekenen. Olympique Lyon ging de tweede 45 minuten verbeten op jacht naar het doelpunt dat een verlenging zou betekenen, maar verder dan twee gele kaarten (en dus een uitsluiting) voor Laville kwamen de Fransen niet.