&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 maart 1999

 


[Eurocard Mastercard]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Eijkelkamp kan verder als scout

Van onze speciale verslaggever -GELSENKIRCHEN, donderdag

In het Parkstadion van Gelsenkirchen maakte René Eijkelkamp gisteren bekend dat zijn actieve carrière erop zit. Dat de spits binnen en buiten het veld geliefd was, bleek eens temeer toen hij zijn medespelers in de kleedkamer te kennen gaf noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan te zetten. "Toen ik klaar was met mijn verhaaltje, begonnen ze allemaal te klappen. Daarna gaf iedereen me een hand", aldus de 34-jarige spits, die in 1981 bij de Go Ahead Eagles met profvoetbal begon.

Zijn loopbaan hing al een tijdje aan een zijden draad. Problemen met de aanhechting van de achillespees aan een hielbeen dat te poreus bleek, noopten hem tot een rustperiode. Na vier weken bleek het niets te hebben geholpen. "Ik heb me er een tijdje op in kunnen stellen, maar als dan het definitieve einde komt is het toch heel vervelend. Ik heb niet zitten janken. Er zijn ergere dingen op de wereld. Maar ik sluit hiermee wel een mooie loopbaan van bijna 18 jaar af. Jammer, maar het houdt natuurlijk een keer op."

Dolblij was Eijkelkamp (foto), toen Schalke zich in het voorjaar van 1997 bij hem meldde toen PSV het door de achillesproblemen niet meer met hem zag zitten. De houding van manager Rudi Assauer en trainer Huub Stevens raakte hem ook gisteren weer vol. "Fantastische mensen. Destijds in Eindhoven zei Assauer al: als je het maar een maandje of drie, vier volhoudt, is het al goed. Want dan komt Youri Mulder terug. We nemen het risico met je."

Broer in dienst
Eijkelkamp kwam ook dit seizoen echter meer in actie dan verwacht. Schalke nam zelfs zijn broer Harald in dienst om de spits dagelijks als chauffeur heen en weer te rijden naar zijn woonplaats Dalfsen. "Die jongen heeft er zijn baan voor opgegeven. Daar zit ik nu best mee. We moeten maar kijken wat we daar aan kunnen doen."

Overleg met dokter Cees-Rein van den Hoogenband en clubarts Langhorst maakte duidelijk dat er ondanks een rustperiode van vier weken nauwelijks vooruitgang was geboekt. Zodoende bleek het afscheidsduel van Theo Bos en Edward Sturing van Vitesse tegen Schalke gelijk het laatste optreden van Eijkelkamp in het 'Königsblau' van Schalke. "Met een rustperiode van een half jaar had ik nog moeten afwachten of ik ooit nog aan profvoetbal was toegekomen. Was de handel afgescheurd, dan had me een heel ingewikkelde operatie gewacht. Nu mag ik blij zijn als ik straks weer een beetje normaal kan zaalvoetballen en tennissen."

Eijkelkamp zal zijn ploeg de rest van het seizoen vanaf de tribune volgen. "Ik rijd overal heen, want mijn broer is toch nog in dienst. Ik zal soms ook nog bij de training gaan kijken." Op een geschikt moment wil hij ook nog afscheid nemen van het hondstrouwe publiek. "Dat heeft vanaf de eerste dag indruk op mij gemaakt. Zoiets bestaat in Nederland niet. Ja, alleen misschien bij Feyenoord."

Manager Assauer polste de Nederlander gisteren alvast voor een andere functie in dienst van de Duitse club. Hij wil Eijkelkamp scout maken van Schalke. "Over de precieze invulling moeten we nog praten. Maar het lijkt me wel wat", aldus de Dalfsenaar, die ook de cursus oefenmeester 3 gaat volgen. "Maar na twintig jaar profvoetbal ga ik voorlopig eerst een hele poos niets doen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.