&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
17 maart 1999

 


[Beurstip]
[ING Bank]
[V & L informatica]
[Autosite]
[Belastingdienst]
[KPN Business Center]
[ABN AMRO]

10.000 blijkt te hoog

Van onze beursredacteur - NEW YORK, woensdag

Onder luid gejuich doorbrak de Dow Jones Industrial index gisteren de magische 10.000 punten grens. De vreugde was echter van korte duur, de koersen zakten daarna snel weer onder de belangrijke barrière. Uiteindelijk sloot de Dow zelfs met een verlies van 28,3 punten op 9930,47.

Maar analisten blijven optimistisch. "Ook in het verleden hebben we steeds meer gezien dat zo'n rond getal telkenmale weer moeilijk te nemen bleek. Meestal waren er een paar pogingen nodig voordat zoiets lukte," stelde een beursman.

Maar enkele goeroes verkondigden gisteren luid dat het echt gaat lukken. Acampora van Prudential Bache voorspelde zelfs dat nog dit jaar een stand van 11.500 bereikt moet kunnen worden.

Op de beursvloer was ook geen enkele reden te vernemen waarom de 10.000-grens gisteren niet genomen kon worden. "Het is gewoon een wat verdeelde markt", meende een beursman.

Ook waren er gisteren geen uitzonderlijke winnaars of verliezers aan te wijzen.

Opvallend was wel, dat de Nasdaq-index wel met winst kon sluiten, met 7,79 punten op 2439,23. Intel en Microsoft waren weer eens in trek, maar verscheidene internetfondsen moesten juist terrein prijsgeven.

De industriële productie in de Verenigde Staten is in februari toegenomen met 0,2 procent. Dat kwam ongeveer overeen met de verwachtingen van analisten.

Hieruit leidden velen af dat de inflatie voorlopig laag zal blijven. Dat en de verdeelde stemming op de aandelenmarkt speelde de obligatiemarkt in de kaart. Daar gingen de koersen licht omhoog.

De winst voor belasting van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is in het eerste kwartaal van het op 1 december begonnen boekjaar gestegen van 1,02 miljard dollar tot 1,19 miljard dollar. De 130 jaar oude bank liet bij de bekendmaking van de cijfers ook weten de beursautoriteiten in de VS bijzonderheden te hebben gegeven over de beoogde beursgang. Goldman zal 69 miljoen aandelen aanbieden voor een prijs tussen 40 en 50 dollar per stuk. De maximale opbrengst is dus 3,45 miljard dollar.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.